“AKKUYU NÜKLEER’DEKİ AYRIMCILIK İÇİN NE YAPTINIZ?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AKKUYU NÜKLEER’DEKİ AYRIMCILIK İÇİN NE YAPTINIZ?”


 

Akkuyu’da işçiler ile yöneticilerin yemekhanesi arasındaki skandal görüntüler TBMM’de.

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’nde işçilerin kullandığı yemekhanede Kovid-19 tedbirlerinin uygulanmamasını meclis gündemine taşıdı.

Konuyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK’un yanıtlaması için soru önergesi veren Rıdvan Turan önergesinde “Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışan işçilerin yemekhanesinde önceki günlerde çekildiği iddia edilen bazı görüntüler sosyal medyada gündeme geldi.

 

AYRIMCILIK VAR!

Görüntülerde, 6 bin işçinin çalıştığı santralde, işçilerin yemek yediği yemekhanede sosyal mesafe kurallarının ve diğer Kovid-19 tedbirlerinin uygulanmadığı görülmektedir. Kovid-19 salgını sürecinde sağlıksız koşullarda dip dibe yemek yiyen işçiler, bulaş riskiyle karşı karşıya kalmaktadır. Diğer yandan şirketin yöneticilerinin yemek yediği diğer yemekhanedeki görüntüde ise fiziki mesafeye uyularak sağlıklı bir ortamda yemek yenildiği görülmektedir. Dışarıdan gazetecilerin bile içeriye alınmadığı santralde, yöneticilerle işçiler arasında ayrımcı bir tutumun olduğu ortadadır” dedi.

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: “Bakanlığınız konuyla ilgili herhangi bir soruşturma başlattı mı? Başlattıysa soruşturma hangi aşamadadır?

Bakanlığınız, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’ndeki olay karşısında kuralsız çalışan işverene karşı nasıl bir yaptırım uygulayacaktır?

Türkiye’de Kovid-19 vakalarının görüldüğü 2020 mart ayının başından itibaren Mersin Akkuyu Nükleer Santrali, işçi sağlığı yönünden kaç kere denetimden geçmiştir? Bu denetimlerin sonucu nedir?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA