| Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 


 

Başkan Seçer’in, kadın ve çocuklara yönelik çalışmalar yapmak için Mersin Barosu ile işbirliği protokolü yapmak istemesine, muhalefetin ‘çözüm ortakları eksik’ eleştirisi ile teklifi komisyonlarda reddetmesi Meclis’te ‘siyasi karar’ tartışmalara neden oldu!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı Aralık Ayı Olağan Toplantı Döneminin İkinci Birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Toplantıda 10 aydır komisyonlarda bekleyen; kadın ve çocuk sorunlarına ilişkin yapılacak olan ortak çalışmalara ilişkin işbirliği koşullarının belirlenmesi amacıyla Mersin Baro Başkanlığı ile protokol imzalamak üzere Mersin Büyükşehir Belediyesi adına imza yetkisinin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı'na verilmesi ile ilgili teklif ‘siyaset’ tartışmasına kurban oldu!

 

CUMHUR İTTİFAKI: “EKSİKLİKLER GİDERİLSİN”

Cumhur İttifakı daha çok sivil toplum örgütünün işin içine dahil edilerek, sorunların tespit edilip geniş çaplı bir çalışma yapılması istemiyle teklifi reddederek, eksikliklerin giderilmesi için teklifin komisyona iade edilmesi önerisi tartışma yarattı.

 

“MECLİSİ TERK ETMEMEK İÇİN KENDİMİ ZOR TUTUYORUM”

CHP ve HDP’li meclis üyeleri kararı ‘siyasi’ olarak yorumlayarak, Cumhur İttifakı’na tepki gösterdi. HDP’li Bedriye Kuş, tartışmalar nedeniyle meclisi terk etmemek üzere kendini zor tuttuğunu söyleyerek, konun özellikle maddi yönünün konuşulmasına tepki gösterdi. 

 

“ÇÖZÜM ORTAKLARI EKSİK”

MHP’li Meclis üyesi Mehmet Topkara, Cumhur İttifakı’na yönelik ‘siyasi’ karar verme eleştirilerine tepki göstererek, “Kadın ve çocuğumu tartışıyoruz. Protokol mü tartışıyoruz. Kadın, çocuk baş tacı. 24 saat iç içe yaşıyor, omzumuzda taşıyor, her türlü yol arkadaşlığını birlikte yapıyoruz. Gerektiğinde işleri paylaşıyor, bulaşık yıkıyoruz. Kadın ve çocuk anlamında bu mecliste ayrı düşünün olmadığı kanaatindeyim. Gelen konu nedir? Dünya, Türkiye şartlarından bahsederek bir konuya kilitlenirsek sonuç alamayız. Elimizde bir veri var, bu protokol geçmiş belediyeler tarafından da yapılmış. Baro içerisinde çalışma grupları oluşmuş, çeşitli avukatlar görev almış ama bu tip çalışmalar sorunların çözümünde yeterli yolu alammış. Demek ki; bir yerde bir eksik var. Barolardaki arkadaşlarımızın hepsi aydın insanlar peki neden çözüm bulamadılar? Taraftarları tam olarak bu işin içine katamıyoruz. Kadın da çocuk da bu işin içinde yok, bunlara hizmet veren kurum-kuruluşlar var. Şuanda siyaset yapıyoruz. Konuşmacı arkadaşlar siyaset yapıyor. Bu konunun çözülebilmesi için çözüm ortakları ile değerlendirilip, meclisin karar vereceği bir protokol haline getirilmesi gerekiyor. Yoksa biz protokole, çözüme karşı değiliz. Burada hissi davranıyor arkadaşlar. Konuşmacı arkadaşlar bizim fikrimiz nereden biliyorlar? Biz bu yaşamın içinde değil miyiz? Biz aile reisi değil miyiz? Baro konusunda eksiklikler, kaygılar varsa, bir tane Mersin Barosu bu işi çözemez diyorsak burada siyaset, art niyet aramanın gereği yok.

 

TEKLİF KABUL EDİLMEDİ

Başkan Seçer ise “Yapılan güzel bir iş ama bu kadar altında buzağı aramayı gerektiren bir durum yok” diyerek oymaya geçti. Teklif Meclis’te oy çokluğuna sahip Cumhur İttifakı’nın red vermesi ile kabul edilmedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA