| Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 


 

Haber Merkezi

 

Meclis Genel Kurulunda bütçe görüşmeleri Adalet Bakanlığı Bütçesi ile devam ederken CHP Mersin Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Alpay Antmen, genel kurulda yaptığı konuşmada AKP’nin hukukçu milletvekillerini eleştirdi.

“Adaletin bütçesini konuşuyoruz ama sayenizde ülkede ne adalet ne de hukuk kalmadı” diyen Antmen, “Yargının başına ne geldiyse 12 Eylüllerde geldi. Yargı, 12 Eylül askeri darbesi ile nasıl vesayet altına alındıysa; 12 Eylül referandumunda da yatağa bağlı hasta haline getirildi. Bakınız; 2010 yılında yargıya güven yüzde 65 iken, şimdi ise Merkez Bankası rezervleri gibi eksilerde. Bugün böyle bir gerçeklik varken ben, meslektaşlarım olan AKP’li hukukçuları anlamıyorum. Ortada Hukukçu olmayan insanların hatta çocukların dahi kolaylıkla kavrayabileceği karanlık bir tablo varken niye susuyorsunuz, kafanızı niye kuma gömüyorsunuz? Siz milletin mi vekili değil misiniz?” dedi.

Antmen,  yargının AKP tarafından Saraya bağlandığını ifade ederek “Bazı başsavcılar, adalet isteyenlere oldu baş-savmacı,  İktidarın çuvalladığı işlerde ise baş-sıvamacı! Hakimler deseniz, bazıları sadece iktidarın ne istediğine hakimler!” ifadelerini kullandı.

 

MAFYA DEĞİL MAFYAYI ELEŞTİREN TUTUKLANDI

Alpay Antmen’in konuşmalarında öne çıkan bazı başlıklar şunlar; “Siz ne yaptınız? Vatandaşta adalet mülkün değil,  malın mülkün temeli görüşü hakim olmaya başladı; Böyle giderse ülkeyi mafyaya teslim etme tehlikeniz var dedik, sonra ne oldu; Mafya, kendini Devlet sanmaya başladı! Mafya artığının biri, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit etti. Hiç biriniz kınayamadınız. Üstüne bir de iktidarın küçük ortağı ona sahip çıktı. Bu yetmedi Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bir vatandaş, mafya artığına  hakaret ettiği için önce gözaltına alındı sonra tutuklandı. Bundan utanmadınız mı?

 

YENİ ZEKERİYA ÖZ AKIN GÜRLEK’TİR

Ben bir milletvekili olarak bu elimde tuttuğum Anayasayı tanımıyorum diyebilir miyim? Diyemem değil mi? Ben demem. Peki aynı Anayasa’ya bağlılık yemini eden hakim Akın Gürlek, ‘Ben Anayasa Mahkemesi kararını tanımıyorum’ diyor ve görevine devam ediyor. Sizden tek ses yok! Utanmıyor musunuz? Anayasa mahkemesi kararını tanımayan hakim Akın Gürlek, yeni Zekeriya Öz olmak istiyor. FETÖ’nün sözünden çıkmayan Zekeriya Öz’e zırhlı arabasını veren Cumhurbaşkanı; kendi sözünden çıkmayan yeni Zekeriya Öz olan Akın Gürlek’e de zırhlı uçak verir herhalde. Nasıl olsa sarayda uçak çok!”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA