ADALET KUYRUKTA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ADALET KUYRUKTA!


 

HES kodu şartının getirilmesi ile Mersin Adliyesi önünde oluşan uzun kuyruklar tepki çekti! Vatandaşlar adliyelerdeki iş yükünün azaltılarak daha hızlı ve etkin hizmet verilmesini istedi!

HEDİYE EROĞLU

 

Geçtiğimiz günlerde Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ın, kentteki adliyelerde koronavirüs vakalarının arttığına dikkat çekerek yaptığı ‘HES kodu ile giriş’ çağrısı karşılık bulmuş ve bakanlık düğmeye basmıştı.

Adalet Bakanlığınca, 3 Aralık 2020 tarihinde yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele tedbirleri kapsamında adliyelere ve istinaf mahkemelerine HES koduyla giriş yapılması şartı getirdi.

Uygulama doğrultusunda adliye ve istinaf mahkemelerine girişte HES kodu sorgulaması yapılırken bu durum Mersin’de uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Dün kameralara yansıyan görüntülerde Adliye çevresini saran kuyruk dikkat çekti. Halk bu duruma da tepki göstererek, adliyelerdeki iş yükünün azaltılarak daha hızlı ve etkin hizmet verilmesini istedi!

 

ADLİYELER BİR AYLIĞINA KAPATILSIN

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz yaşanan yoğunluk ile ilgili HES kodu çağrısı nedeniyle hedef haline geldiklerini ancak sorunun uygulamanın hazırlıksız hayata geçirilmesi olduğunu söyledi. Mersin Adliyesi’nin iki girişi bulunduğunu ancak kuzey girişinin kapatılarak bina içerisine alımların tek kapı üzerinden iki memur ile yapılmasının uzun kuyruklar oluşmasına neden olduğunu belirten Yeşilboğaz, konuyu başsavcılığa ileterek ikinci kapının yeniden açılması için girişim başlattıklarını duyurdu.

 

KUYRUK VAKA SAYISINI ARTTIRABİLİR

Bugün ikinci kapının yeniden açılması ile girişlerdeki uzun kuyrukların son bir nebze de olsa önlenebileceğini aktaran Yeşilboğaz, vatandaşların da avukatların da büyük mağduriyet yaşamasının yanında bu durumun vaka sayısının da artmasına neden olabileceği uyarısı yaptı. Başkan Yeşilboğaz, “Bizi duydular ancak sorun şu; uygulamada çok ciddi problem yaşıyoruz. Mersin Adliyesi’nin iki girişi var. Kapının birini kapattınız, günlük adliyeye giriş sayısı personel hariç 7 veya 10 bin. Böyle bir yerde iki tane memur ile tablet ile girişleri kontrol etmeye çalışıyorsunuz. Bunun altından kalkmanız mümkün değil. Herkesin HES kodu olmayabiliyor. Bu plansız programsız şekilde başlatılan bir uygulama oldu. Öngörülmeliydi bu yaşananlar. Meslektaşlarımız çok ciddi problemler yaşadılar. Hakimlere mazeret bildirmek zorunda kaldılar.

 

“REZALET YAŞADIK”

Konuyu Başsavcılık ile görüştük ve iki kapının yeniden açılmasına karar verildi. Adliyeler hak arama yerleridir ve bu durum engeldir. Bir hak kullandıracaksanız, bir diğerini enleyemezsiniz. Hem adalet hem sağlık hakkı vatandaşa sağlanmalıdır.

İki kapı da açılacak ve iki giriş sayesinde bu yoğunluk azalacak.  Ama çok ciddi bir rezalet yaşadık. Meslektaşlarımız, vatandaşlarımız uzun kuyruklarda uzun süre bekledi. Umarım bu uygulama vakaların daha da artmasına sebep olmaz.

Lütfen HES kodunuzu almadan adliyeye gelmesinler. İşi olmayan bu süreçte adliyeye gelmesin. Bu diğer insanların hakkını gasp etmeye neden oluyor, mağduriyet artıyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA