BU GÖRÜNTÜLERİ YAŞATMAYIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU GÖRÜNTÜLERİ YAŞATMAYIN!


 

Korona virüsünün hızla yayıldığı Mersin’de, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçe belediyelerinde salgına yakalanan çok sayıda çalışanın olması endişeyle izleniyor.

Sonses.Tv’de yer alan habere göre Mersin’in merkez ilçeleri olan Akdeniz, Yenişehir ve Toroslar ilçe belediyelerinde çalışan görevliler ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) çalışanlarında vaka artışlarının yaşandığı iddia edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin kocanın 2 gün önce yaptığı basın açıklamasında Mersin’in vaka artışı en yüksek 10 il içinde bulunduğunu belirmesinin ardından, dün de vaka sayısında yüzde 100 artışın yaşandığı 5 il içine dahil etmesi üzerine, gözler salgının odak noktası haline gelen belediyelere ve çalışanlarına çevrildi.

Mersin genelinde çoğu kamu kurumunda dönüşümlü ve evde çalışma düzenine gecildiği belirtilirken, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde personellerin zoronlu olarak iş yerlerinde kalması belediye çalışanları arasında şaşkınlık ve endişeyle karşılanıyor.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Büyükşehir Belediyesinde; Mali Hizmetler daire başkanlığında 8, Tarımsal Daire Başkanlığı 6, Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı 2, kültür ve sosyal hizmetler daire başkanlığı 5, Sağlık işleri daire başkanlığı 7, insan kaynakları daire başkanlığı 8 personelin Covid-19 virusüne yakalandığı iddia edildi.

Öte yandan, Bilgi işlem daire başkanlığı biriminde, hasta sayısı fazlalığından dün itibariyle kapatıldığı da ileri sürüldü.

Belediye ek hizmet binası B Blok ta ateş ölçen güvenlik görevlisinin de Covid-19 a yakalandığı öne sürülürken, salgının hızla çalışanlar arasında yayılması korku yaratıyor.

Büyükşehir belediyesinde salgın üst seviyede seyrederken, ilçe belediyelerinde de durumun, büyükşehir belediyesinden farklı olmadığı gözleniyor.

Belediye çalışanlarının, bir an önce, kamu hizmetini de aksatmayacak şekilde dönüşümlü ve esnek çalışma uygulamasına geçmelerine 'zorunlu' gözle bakılıyor.

Personeller arasında hızla  yayılan salgının önüne geçilmesi için  Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanların acil karar almaları bekleniyor!


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA