CHP’DE MUHALİFLERİN ADAYI; ALPTEKİN ESER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DE MUHALİFLERİN ADAYI; ALPTEKİN ESER


 

CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 16 Şubat’ta yapılacak seçim öncesi muhaliflerin çatı adayı olan Alptekin Eser sahaya indi. Adaylığını açıklayan Eser, Başkan Vahap Seçer’in desteklediği mevcut il Başkanı Adil Aktay’a yüklendi.

HEDİYE EROĞLU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı’nın yaklaşan il kongresi öncesi yarış kızıştı. 16 Şubat’ta yapılacak kongreye ilişkin ilk adaylığını açıklayan mevcut İl Başkanı adil Aktay oldu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in desteklediği Aktay’ın adaylığına, önceki gün yaptığı basın açıklamasında yanında yer alan 13 ilçe parti başkanı da destek verdi.

COŞKULU TEZAHÜRAT GÜÇ VERDİ

CHP’nin ikinci adayı ise Tarsuslu eğitimci Alptekin Eser oldu. CHP Mersin İl Başkanlığı’na adaylığını parti il başkanlığı önünde adeta gövde gösterisi yaparak açıkladı. Eser’e, eski belediye başkanları, il başkanları, meclis üyeleri ile partinin önden gelen isimleri de destek verdi. Sabahattin Arıkan, Uğur Yıldım, Mustafa Uzun, Mehmet Ali Can, Yılmaz Şanlı, Faruk Akar gibi isimlerden oluşan kalabalık coşkulu tezahüratlarda bulundu. 

Soğuk kış gününde kalabalığın coşkusunun kendisine çok büyük bir moral ve güç verdiğini vurgulayan Alptekin Eser, “Başaracağımıza kesinlikle inanıyorum” dedi.

ESER, AKTAY’I MEYDANA ÇAĞIRDI

CHP’nin 4 duvar arasında verilen bir dilekçe ile kurulmadığını söyleyen Eser, “CHP, dünyada savaş meydanlarında kurulan tek ve özel bir partidir. Başta Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yol arkadaşları ile birlikte kuruldu. Bu milli Kurtuluş Savaşı dünyada ilk örnektir. Dünyanın tüm emperyalist ülkelerine karşı kurulan ilk ve tek partidir” dedi.

 Konuşması sık sık “Alptekin Başkan” sloganları ile kesilen Eser, Aktay’a yüklenerek, “Bu partinin il başkanı 4 duvar arasında açıklama yapmamalıdır. Bu partinin il başkanı adaylık açıklamasını örgütü ile beraber meydanlarda yapmalıdır. Bu parti savaş meydanlarında, yollarda, sokaklarda kan, gözyaşı ile kuruldu. Bu partiyi Mersin’de en ileri noktalara götürmek için hep birlikte hareket edeceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA