Şevket COŞKUN | EKONOMİYE TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi



image
Şevket COŞKUN
1.04.2019


EKONOMİYE TEPKİ

Mersin’de seçim yarışının CHP ile Cumhur Adayı Hamit Tuna arasında geçeceği tahmin ediliyordu ve öyle oldu. Bana kalırsa Hamit Tuna dışında başka bir aday olsaydı, fark daha büyük olurdu. Sonuçta Hamit Tuna sevilen bir kişilik.Toroslar da başarılı bir dönem geçirdi. Seçimde ekonomi ön  plana çıktı. Emekli, asgari ücretli, emeklilikte yaşa takılanlar, esnaf,  çiftçi kimi sorsanız bir tepki verdi. Bu seçim kişilerin değil,  tepkilerin seçimi oldu. Halk bekaa ya bakmadı , ekonomiye baktı. Cumhurbaşkanı akşam ki konuşmasında ilk kez Suriyelileri göndermekten bahsetti. 

Tarsus’ta 25 yıl aradan sonra CHP kazandı. Ancak ilçelerin büyük bölümünü MHP kazandı. MHP ülke genelinde kaybeden değil, kazanan oldu. Burada kaybeden Ak Parti. Bir de şu bilgiyi verelim. İYİ Parti Adayı olmayan Burhanettin Kocamaz, son gün ulaşabildiği yakın partililere” CHP’ye verin” dediğini  çok doğru bir kaynaktan öğrendim. Yani bu destek çok etkili olmasa da, oylara yansımadı gibi gözükse de gerçek bu.
Büyükşehir Belediyesi’nin iyice borca battığını seçim öncesi açıklamaları ve icra olayları nedeniyle öğrendik. Yani bir süre Vahap Seçer’in eli kolu bağlı olacak gibi görünüyor. Fakat her ye rağmen Mersinli iş bekliyor. En başta kanalizasyon sorununu ve ulaşımı çözmeli. Yalnız ekibini kurarken bazı isimleri duyunca bende korktum. Çok yanlış isimler var. Çevresinde yakında kimlerin olacağını hep beraber göreceğiz.
Tabi bir de başka adaya açık açık çalışıp ta fırdöndü gibi hemen Vahap Seçer’in hep yanandaymış gibi sosyal medya da paylaşım yapanlar var. Bunlar her devrin adamları, nasıl bir seçim önce Macit Özcan’ın hemen en yakınında oldularsa, sonradan Burhanettin Kocamaz’ın yanında oldular. Bunlar için parti, düşünce hiç önemli değil, anında safını belirler ve ne yapar eder başkanın yanında olurlar. Bu dün böyleydi bugünde öyle olacak. Çoğunu siz de  iyi tanıyorsunuz, bir bakın belki Macit Özcan’ın yanındaki yağcıları  unutmuşsunuzdur ama Burhanettin Kocamaz’ın yanında olanları hatırlarsınız. 
Şöyle sosyal medyaya bir bakın veya yarın  Vahap Seçer’in çektirdiği fotoğraflara bakın, orada hemen yanı başında görürsünüz. Biz bunları 40 yıldır izledik, izlemeye devam ediyoruz.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 

 

  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 





  BİK İLANLAR





 



ANASAYFA
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

sanalbasin.com üyesidir

URA MEDYA