Diyetisyen YAĞMUR GÜNGÖRDÜ | HIZLI ZAYIFLAMAK MÜMKÜN, NASIL MI ?-5 | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Diyetisyen YAĞMUR GÜNGÖRDÜ

Tarih : 11.11.2019  E-Mail : yagmurgngrd@gmail.com


HIZLI ZAYIFLAMAK MÜMKÜN, NASIL MI ?-5

•Yiyecekleri yavaş ve iyice çiğneyerek tüketelim. Çünkü midenin beyne tokluk sinyali göndermesi 15 dakika içinde gerekleşir. Porsiyonlarımızı yavaş ve iyice çiğnersek belki 15 dakika içinde tabağımızın çeyreğini bile yediğimizde tokluk hissi gelmiş olacaktır.

•Tabaklarımızı küçültelim. Tabaklarımızı küçültünce aslında porsiyonlarımızda da azalmaya gideceğimiz gerçektir. Psikolojik olarak küçük tabağın içerisindeki porsiyonlama gözünüze oldukça fazla gelerek psikolojik olarak çok yediğiniz hissine kapılıp daha fazla yemek istemeyeceksiniz.

•Öğün öncesi 1 bardak su içebilirsiniz. Midenizi yemek öncesinde su ile doldurursak eğer yemek yediğinizde aslında daha az porsiyonlarla doyarak sofradan kalktığınızı göreceksiniz.

•Acıktığımızda ayran/süt tüketmeye çalışın. Ayran ve sütün kalorisi fazla olmadığından ve tokluk sağlayacağından açlık anında tercih edeceğiz uygun seçeneklerdendir. Kalorisi daha yüksek besinlere yönelmenizi önleyecektir.

•Yapılan araştırmalara göre iştahımız üzerinde etkili olan renklerden bahsedelim birazda. ‘Öyle şey mi olur canım’ demeyin, restoranlarda bazı renklerin özellikle kullanıldığını yazımızı okuduktan sonra az çok anlayacaksınız.

a.Restoranlarda en çok kırmızı renkle karşılaşırız, kırmızı iştahı arttırıcı bir etkiye sahip olduğu söylenir, iştah açıcı renklerden 2.si ise turuncudur. Turuncu sıcaklığın rengidir iştahı açıcı bir renktir.

b.Strese bağlı bir yeme probleminiz varsa tabaklarınızda ya da masa örtünüzde pembe renge yer verin derim.

c.Beslenmede en güvenilir renk, mavi. Mavi rengin rahatlatıcı olduğu aşikardır. Balık restoranları dışında pek göremediğimiz bu renk iştah baskılayıcıdır. Eğer daha az yemek istiyorsanız mavi renk tabaklar size yardımcı olabilir.

d.Yatıştırıcı bir renk olan yeşil sindirime yardımcı olur ve odaklanmayı arttırır. Genelde son yıllarda restoranlarda, kafelerde yiyeceklerin sağlıklı olduğu mesajını vermek amaçlı dekorlarda sıklıkla yer verilir. Yeme isteğini arttıran bir renk değildir. Fakat rahatlık ve huzur verir.  




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA