Diyetisyen YAĞMUR GÜNGÖRDÜ | HIZLI ZAYIFLAMAK MÜMKÜN, NASIL MI? -2 | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Diyetisyen YAĞMUR GÜNGÖRDÜ

Tarih : 21.10.2019  E-Mail : yagmurgngrd@gmail.com


HIZLI ZAYIFLAMAK MÜMKÜN, NASIL MI? -2

Bu haftaki yazımız beslenme alışkanlıklarında yapacağınız ufak değişiklerle zayıflamak konumuzun ikinci başlığı hazır mıyız?

2-Tatlandırıcılı içecek tüketiminizi sınırlandırın

Kim kola içmiyor? Kaldı mı içmeyen, sevmeyen hele de diyet(düşük kalorili, tatlandırıcılı) kolalar çıktı diye zararsızmış gibi lıkır lıkır içenler, evet gözlerinizi kaçırmayın lütfen yakalandınız.  Bu kolalar herhangi bir kalori, yağ, karbonhidrat, kolesterol veya şeker içermez, aynı zamanda besinsel bir fayda sağlamaz. Diyet içecek herhangi bir protein, lif, C vitamini, A vitamini, kalsiyum veya demir içermez.

Zira yapay tatlandırıcılar, beyin ile bağırsak arasındaki bağlantıyı bozuyorlar ve beyin kandırılmış oluyor. Belki diyet kola kilo aldırmıyor ama neden olduğu hastalıklara yapılan araştırmalarla kısaca bir göz atalım isteseniz. İsrail’li araştırmacılar, bağırsak bakterilerinin diyet kola tüketimi halinde metabolik hastalıkları arttıracak şekilde değişim gösterdiklerini belirtiyorlar. Araştırmacılar fareleri 0 kalorili tatlandırıcılar ile besledikleri zaman glukoz intoleransının ortaya çıktığını da tespit etmiş durumdalar.

Aspartam içeren diyet kolaların tüketimi önce depresyona sonra da kalp krizine neden oluyor. Depresyona giren insanlar sigara içmeye ve alkol tüketmeye yöneliyorlar. Bu da sağlıklarını oldukça olumsuz etkiliyor.

Diyet kola içenlerin, kardiyovasküler rahatsızlıklara yakalanma şansının %30 arttığı kanıtlandı. Bu da yetmiyormuş gibi, diyet kola içenlerin kalp krizi geçirme riski diğerlerine oranla %50 daha fazla

Ruhsal ve fiziksel sağlığınıza zarar veren aspartam aynı zamanda şu hastalıklara neden oluyor:

•          Anksiyete

•          Kişilik bozukluğu

•          Alzheimer

•          Fibromiyalji sendromu

•          Baş ağrısı

•          Baş dönmesi

•          Lupus

•          Hiperaktivite

•          Agresyon

•          ALS

•          Karın ağrısı

Fakat diyet ürün içtik diye hemen bu hastalıklardan birine mi yakalanacağız hayır yok öyle şey, diyet içeceklerini aşırı miktarda içiyorsanız (günde 3-4 bardak)  hastalığa yol açabilir. Tatlandırıcıların vücutta aşırı birikiminin karsinojenik etki yarattığını da unutmayalım.

Diyet esnasında su kadar serbest tüketilen başka bir içecek de tatlandırıcılı içeceklerdir (kolalı içecekler, tatlandırıcılı soda, şekersiz meyve suları).Ancak bu içeceklerin tüketimi günlük su içiminizi azaltan önemli bir etkendir. Sağlıklı bir beslenme planında günde 8-10 bardak su içiminin yanı sıra 7-8 bardak kadar diğer sıvı içeceklerden tüketmek gerekir.Su dışındaki diğer sıvı kaynaklarını yeşil çay, papatya, rezene gibi bitki çaylarından almanız tatlandırıcılı içecek tüketiminizi azaltmaya yardımcı olacaktır




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA