Hediye EROĞLU | TUTARSIZLIK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Hediye EROĞLU

Tarih : 16.09.2019  E-Mail : heroglu33@hotmail.com


TUTARSIZLIK!

Toroslar’da iddialar büyük! Sözde borçlar almış başını gitmiş! Kaos öylesine büyümüş ki iddialara göre; eski başkan ile yeni başkan arası açılmış! Hatta konu genel merkez kadar gitmiş!. Eski başkana ‘seçim dönemi yaptığın borçları kendin öde’ denilmiş!..

Tabi tüm bunlar iddia. İddianın muhatapları şimdiye dek kamuoyu nezdinde böyle bir açıklama yapmadı. Aksine yan yana geldiklerinde ‘birlik-beraberlik’ pozları verdi! Omuz omuza görüntüsü sergiledi…

Hatta dün bir radyo programına konuk olan yeni başkan Atsız Afşın Yılmaz, devraldıkları borcun makul düzeyde olduğunu, bazı belediyelerin bütçeleri kadar borcu olurken kendilerinin şansı olduğunu söyledi!

Tam ‘rakamı da açıklayacak artık nihayet’ dedim kendi kendime ama yine olmadı!

Başkan göreve geldi geleli sır gibi sakladığı belediyenin borç miktarını o programda da söylemedi! Adam haklı soran da olmadı zaten!

Tek merak eden benim sanırım…

Sayın başkan devraldığı borcun makul düzeyde olduğunu açıklayınca, ‘O zaman neden göreve gelir gelmez ilk işi 7 milyon TL’lik borçlanma yetkisi istemek’ oldu diye kendime soramadan edemedim!

Madem hizmetleri engelleyecek bir borç söz konusu değil, neden vatandaş borç ödesin? Borcun faizini ödesin? Neticede bu parayı ödeyen vatandaş! Yani bu paralar bizim cebimizden çıkıyor!

Bu işte bir tutarsızlık var ama dur bakalım, çıkar kokusu…

***

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde imar planı yoğunluğu devam ediyor! Bir yandan 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları’na yapılan itirazlar kabul görüp belediyeye gereğinin yapılması için gelirken diğer yandan bitmek bilmeyen revizyon talepleri mesainin büyük kısmını oluşturuyor!

Yani meclisin işi gücü imar planları! Kente dönüp batkınızda ise plansızlığın hüküm sürdüğü, imar yoksunu bir görüntü hakim!

Bu işte de bir tutarsızlık var ama kokusu çıkalı çok oldu!... 

Mecliste geçen hafta öyle bir şov vardı ki anlatmaya kelimeler yetmez! Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in üniversite kazanan öğrencilere vereceği 1200 TL eğitim yardımının akıbeti merak konusu oldu. Pazartesi günü yapılan 1. oturumda komisyona havale edilen eğitim yardımının 2. oturumda gündeme gelmemesi eğitim yardımının komisyondan geçmediği yorumlarına neden oldu.

Oysa öğrenciler yapılacak aylık yardımların bin TL’den, bin 200 TL’ye çıkarılması görüşmelerinde rakamlar 2-3 bin TL’ye kadar çıkmış şov yapmayan kalmamıştı!

Yani yardımlar bir ay daha gecikecek! Peki öğrencinin velinin bir ay daha bekleyecek durum var mı? Tabiî ki hayır?

Şovlar yapıldı, alınacaklar alındı, gerisi teferruat!

Başkan Seçer ise bu konu ile ilgili bir açıklama yapma gereği dahi duymadı…

Bu işte de bir tutarsızlık var da anlayana…




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA