Müslüm KAYA | MERSİNLİ BELKİ DE ŞANSLI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Müslüm KAYA

Tarih : 20.08.2019  E-Mail : muslumkaya02@hotmail.com


MERSİNLİ BELKİ DE ŞANSLI

Mersin'in merkez ilçelerinden Akdeniz Belediyesi AKP'de, Toroslar ilçesi MHP'de, Yenişehir ve Mezitli ilçeleri CHP'de. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi de CHP'de...

Ee diyeceksiniz ne var bunda? Bu tablonun Mersin halkıyla olan şansla ilgisi ne?

Öyle demeyin Mersinliler, bu görüntü rekabet açısından bir şehir için bulunmaz nimet!

Akdeniz Belediye Başkanı merkezi hükümetin adayı Mustafa Muhammet Gültak'tır. Mersin merkezde, ilk defa bir AKP adayı belediye başkanı oluyor. Tanrı bilir imdi  bu belediye Akdeniz'e ne hizmetler yapar? Saray yönetimi Mersin'de AKP belediyeciliğinin ne olduğunu göstermek için Gültak Başkan'a ne imkanlar sunar? Akdeniz ilçesi Siteler Mahallesi'nde oturan bir vatandaş olarak belediyenin hizmetlerini kollarımı açmış bekliyorum. Doğrusunu isterseniz ilk 100 günde bu belediyenin bir vatandaş olarak bana dokunan bir hizmetini pek göremedim. Ama sabırla Mustafa Muhammet Başkanı'nın hizmetlerini bekliyoruz.

Toroslar İlçesi Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz- ki ismi bile buram buram milliyetçilik kokuyor- MHP'li. Toroslar da şanslı, çünkü yavru iktidar MHP, Saray yönetimini tam destekliyor. Dolayısıyla her ne kadar Akdeniz Belediyesi kadar olmasa da merkezi hükümet tarafından desteklenecek bir pozisyondadır. Bakalım Atsız Afşin Başkan bu avantajı kullanıp Toroslar'a hizmet yarışında nasıl bir performans sergileyecek? Tabii ki Toroslar ilçesinde yaşayan Mersinliler yaşayıp görecekler.

Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesi ana muhalefet partisi CHP'den. Yani merkezi yönetimin desteklemediği, hatta başarısız olmaları için her türlü kösteğin yapıldığı belediyeler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tüm olumsuz koşullara rağmen sorunların üstesinden gelip Mersinlilere hizmet yarışında yerlerini alabilecekler mi?

Muhalefette olup da geçmişte halkın beğenisini kazanan CHP'li belediyeler olmuştur. Örneğin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen harikalar yaratmıştır. Ayrıca Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da hizmetleriyle Aydın halkının gönlünde taht kurmuştur.

Özetle Mersin merkezde üç değişik partinin il ve merkez ilçelerde belediye başkanlıklarının olması belki de Mersin halkı için bir şanstır.

Bakalım bu hizmet yarışında hangi belediye başkanları yaptıkları icraatlarla Mersinlinin beğenisini kazanıp bizlere parmak ısırtacaktır?

Biz gazeteciler radarlarımızı, kameralarımızı, kalemlerimizi kullanarak sonuçları heyecanla bekliyoruz.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA