Müslüm KAYA | MERSİN’DEN ÇIKTIM YOLA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Müslüm KAYA

Tarih : 15.08.2019  E-Mail : muslumkaya02@hotmail.com


MERSİN’DEN ÇIKTIM YOLA

Beş günlük Kurban Bayramı'nı fırsat bilip Mersin'den Adıyaman'a kadar on günlük bir yolculuğa çıktım. Hem de motosikletimle, üstelik hayat yoldaşım da benimle birlikte.

Yüzlerce kilometreyi bulan bu yolculukta hem otobanı hem de eski yolları kullandım.

Motosiklet yolculuğumda önemli duraklarım Tarsus, Adana, Osmaniye, Pazarcık ve Gölbaşı'ydı. Gözlem ve yorum gücümün sınırlarına yaslanarak bu yolculukta iz bırakan durumları bir köşe yazısının sınırları içerisinde sizlere aktarmaya çalışacağım.

***

Eğer yolculukta doğallığı, hayata karışmayı, çeşitli belde ve köyleri görmek istiyorsanız eski yolları kullanmanızı öneririm. Otaban bu anlamda size hiçbir cazibe ve temas sağlamaz.

Yok şayet varmak istediğiniz yere biran önce varmaksa niyetiniz otobanı kullanabilirsiniz. Bu amaç doğrultusunda otoban size rahat, güvenli ve hızlı bir yolculuk sunacaktır.

***

Yolculuğum sırasında Mersin'den, Tarsus'tan, Adana'dan ve Osmaniye'den geçtim. Bu illerin gelmiş geçmiş MHP'li belediye başkanları her ne hikmetse hep "Battı-Çıktı" yaptırmışlar. MHP'li belediyelerin bu battı-çıktı sevdası nereden geliyor acaba? Yol boyunca bunu sıklıkla düşündüm. Yanıtını bulduğum en ekonomik gerekçe şu oldu:Galiba bu işlerden ekmek yiyen yandaş bir firma var; MHP'li belediyeler de bu olası yandaş firmaya bu işleri vermişler. Yoksa bu denli tesadüf olabilir mi? Çünkü Mersin'deki, Tarsus'taki, Adana'daki, Osmaniye'deki battı-çıktılar hep MHP'li belediyelerin eseri....

***

Hem otobanda hem de eski yollarda yolların bir bölümü hep tırtıklı, yamalı, çukur ve tümseklerle dolu. Özellikle bazı paletli araçların yoldan geçmesi sonucunda oluşan tırtıklı izler iki tekerlekli araçların - motosiklet gibi- sürüş güvenliğini tehlikeye sokmaktadır.

***

 

Mersin-Adana-Gaziantep-Şanlıurfa otoyolu devreye girdikten sonra eski yolda birçok benzinlik, dinlenme tesisleri, satış merkezleri kapatılıp kendi kaderlerine çürümeye terk edilmiş. Bu binalarda cam çerçeve indirilmiş,duvarlar delinmiş, sıvalar dökülmüş. Hepsi hayalet binalar olmuş.

Kendime sordum "Bu tesislere bir servet ayırmış sahipleri zarar ederken devlet acaba onlara yardım elini uzatmış mıdır, yoksa oranın sahipleri ve oralarda çalışanlar kendi hallerine  bırakılarak nice trajik insan hikayeleri mi yaşanmıştır?"

***

Son olarak bu güzergahı izleyecek motosiklet sürücülerine Bahçe-Kömürler arasındaki viyadüklere, deli deli esen rüzgarlara aman dikkat edin derim. Yaz kış fark etmez, motosiklet sürücülerinin yüreğini ağzına getiren bir etaptır Bahçe-Kömürler arasındaki yol.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA