Hediye EROĞLU | BÜYÜKŞEHİR İŞÇİSİ DRAKULA İZLER GİBİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Hediye EROĞLU

Tarih : 22.07.2019  E-Mail : heroglu33@hotmail.com


BÜYÜKŞEHİR İŞÇİSİ DRAKULA İZLER GİBİ!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Vahap Seçer’in ilk 100 gününü neredeyse ‘Alice Harikalar Diyarında’ gibi sunsa da, ben ‘vasat geçti’ demiştim.

Ancak bugün Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinde çalışan 7 bini aşkın çalışan için durum; ‘Drakula’ efsanesine dönüşmüş durumda!

Yani her seferinde belediye kadrolarının şişirildiği telaffuz edilirken Başkan Vahap Seçer’in ‘iş yapacak adam yok’ açıklamaları olayı korku filmine çevirdi!

Mecliste başkanın istediği borçlanma yetkisine bir türlü izin çıkmazken, gerilen ortamda ‘işçi kıyımları’ daha sık gündeme gelir oldu!

Öyle ki olağan hale gelen bu konuşmalar Cumhur İttifakı üyelerince çok daha etkin bir eleştiri hattı olarak tercih edilir oldu!

Geçmişte ki uygulamalarına bakmadan bu eleştirilerde bulunanlar bugün samimi bulunmasa Büyükşehir ve şirketlerinde hakkıyla çalışanlar boğazlarındaki yağlı urganın günden güne sıkıştığı hissiyatında!

Seçim sonrası bir çok belediye de ‘binlerce kişilik kadrolaşma’ olduğu ortaya çıktı! Hatta komşumuz Adana, Azerbaycan’da ‘bankamatik’ çalışanı olduğunu tespit ettiğini duyurdu! Ve kamuoyuna gereğini yaptığı izlenimini verdi!

Ancak Mersin için aynı şeyi söylemek mümkün değil…!

Başkan ısrarla ‘kadrolaşma var, iş yapan yok’ diyerek çalışanları hedef haline getirirken gerçekten bankamatik olanlar için bir şey yapmanın gereğini yerine getirmiyor!

Hatta neredeyse bu durumu borçlanmaya karşı elinde bir koza dönüştürdüğü izlenimi yaratıyor! Ki bu çok tehlikeli ve iş barışını bozan bir durum!

İşini yapmayan var ise tespit edilir ve gerekli yasal süreç işletilir! Tüm çalışanları zan altında bırakıp, borçlanma yetkisi alınamaz ise ‘kadrolaşma olduğu için değil’, ‘borç alınamadığı için’ insanların işinden olabileceği algısını yaratmak CHP politikaları ile bağdaşmıyor! 

Tam da böyle bir süreçte işçilerden ‘borcu yok’ kağıdı istendiği, alamayanların işten çıkartılacağı iddiaları ise olaya tuz biber ekti desek yalan olmaz!

Başta da dediğim gibi Vahap Seçer için ilk 100 gün ‘Alice Harikalar Diyarında’ şeklinde yaşanmış olabilir ama Büyükşehir’in gerçek emekçileri için idam mangasının önünde hazır olmakta beklemek gibi!..

Bu durum artık sona ermeli, aksi takdirde sonuçları çok ağır olur!..

 

NOT: Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem başkanı Burhanettin Kocamaz daha göreve geldiği ilk hafta elinde listeler ‘kadrolaşmış personelleri’ kamuoyuyla paylaşmış akabinde ise sokakta çöp toplayandan belediyede işini hakkıyla yapan 3 bine yakın kişiyi işinden etmişti!

Bu kişilerden pek çoğu daha sonra açtıkları davalar ile işlerine iade edildi ve belediye ödediği binlerce liralık tazminatlarla zarara sokuldu! Unutmayalım!... 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA