Mitat ÇELİK | Bir Konser, İki Sanat Kurumu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Mitat ÇELİK

Tarih : 26.05.2019  E-Mail : haberciniz33@gmail.com


Bir Konser, İki Sanat Kurumu

Yıllar birbiri ardına hızla geçmekte. Geriye dönüp baktığımızda Mersin sanat tarihinin, yine bir avuç insan ve kurumun alın teri üzerinden yazıldığını görebilirsiniz.

İçel Sanat Kulübü,  kuruluşunun 30. yılını kutlarken Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB) ise mücevher değerinde işleriyle 10. yılını geride bıraktı.

Her türden zorluk ve engellemeleri geride bırakan Sanat Kulübü, ellerinden alınan küçük sahnesi ve galerisine rağmen dur durak bilmeden yıl içerisinde gerçekleştirdikleri yüzlerce etkinlikle halen ülkemize örnek olmaya devam etmekte. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne, hak edenlere bu mekanları iade etmek düşer.

AKOB, kısacık tarihine dev projeler sığdırmış, varlığıyla ulusal bir etkinin de sahibi olmuştur. Uzun yıllar Türkiye’nin en saygın dergilerinden birisine imza atmakla birlikte, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün ulusal çapta dağıttığı Opera ve Bale Gazetesi’ni Mersin’de çıkararak şehrimizin kuramsal  açıdan zenginliğini de gözler önüne sermiştir. Son zamanlarda Müzik eğitimi alan gençlerimize yönelik burs etkinlikleriyle dikkatleri üzerine toplayan AKOB, geçtiğimiz yıl 3’üncüsünü düzenlediği Ulusal Oda Müziği Yarışması ile müziğin pek çok saygın isminin bilgisini, deneyimini, gençlerimizle birlikte Mersin’e taşımayı başarmış övülesi bir kurumdur.

Milli Mücadele’nin başlangıcının 100. yılında 20 Nisan’da Yenişehir AKM’de önemli bir etkinlik ses verdi.  AKOB Barok Müzik Topluluğu’nun özel bir repertuvarla yer aldığı konser, İçel Sanat Kulübü, AKOB ve Yenişehir Belediyesi, işbirliğiyle gerçekleştirildi. (Kurumlar arası gösterilen bu örnek dayanışma, umarım yeni dayanışmaların da habercisi olur. Özellikle yerel yönetimlerin, kültür ve sanat etkinliklerine liyakatlı kurum ve insanlar üzerinden ilgi göstermesi takdir edilesi bir anlayıştır.)

Performanslarıyla herkesi kendilerine hayran bırakan ve Mersin Üniversitesi’nin usta öğreticileri ve sanatçıları olan İsabelle Monique Özdemir (Keman), Tuba Özkan (Viyola), Serçin Yatkın (Viyolonsel), Aslı Demirağ (Klavsen), isimlerinden oluşan AKOB Barok Müzik Topluluğu, Telemann, Corelli, Buxtehude’nin trio sonatlarını seslendirerek her zaman dinleme şansımızın olmadığı eşsiz bir repertuvarı sanatseverlerle buluşturdu. Konserin bir diğer solisti ise soprano Cansın Nehir Gündüz, Stradello’nun La Susana eserinden Zefiretti ve Da chi spero aita, Pergolesi-Stabat Mater eserinden Vidit suum dulcen Natum, Piccini’nin La Marchesa, eserlerini seslendirdi.

Teşekkürler, İçel Sanat Kulübü, AKOB ve Yenişehir Belediyesi…




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA