Kıymet GÖKÇE | BUNCA EMEK BOŞA GİTMEMELİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Kıymet GÖKÇE

Tarih : 19.11.2018  E-Mail : kiymetgokce@gmail.com


BUNCA EMEK BOŞA GİTMEMELİ

Mersin’in gelişimi ve tanıtımında katkıları kesinlikle yadsınamayacak Mersin Narenciye Festivali’nin 6’ncısı hafta sonunda gerçekleştirildi. Yoğun bir emekle hazırlanan festival, gerek katılımcı ilgisi gerek renkli görüntüleriyle bu kez adından söz ettirmeyi başardı. Festivalde emeği geçenlere teşekkür ederiz. Ancak, bu festivalin kente kazandırdıklarını önümüzdeki süreçte görebilirsek hem gösterilen onca çabaya hem harcanan onca paraya değeceğine inanıyoruz.

Dört yıl aranın ardından yapılan Mersin Narenciye Festivali, Mersinlileri sahile çekmeyi başardı. İlgi gerçekten çok yoğundu. Festival, iki gün boyunca kent trafiğini kilitledi. Mersin festival alanına aktı. Geçen haftaki yazımda belirttiğim ‘iğne atsan yere düşmez’ nitelemesini tam anlamıyla karşıladı festival. Festival alanında gezerken dikkatimizi çeken en önemli noktalardan biri de kentteki hemen hemen tüm Suriyelilerin inanılmaz ilgisiydi. Ayrıca, bu kez kent dışından örneğin Adana’dan, örneğin Diyarbakır’dan ziyaretçileri de vardı festivalin. Gerek karada gerek denizde gerçekleştirilen gösteriler, festivale karnaval tadını da ekledi. 
Tüm bunlar, Mersin gibi narenciyenin başkenti bir kentin narenciye festivalinde olması gerekenlerdi ve çok güzeldi. Binlerce kişinin sahile akması, bu festivali hazırlamak için günlerce gecesini gündüzüne katan görünmez kahramanların emeklerinin karşılığıydı.
Ama narenciye festivalinde olması gereken birçok şeyi de ne yazık ki göremedik. Festivalini sahiplenmiş Mersinlilerin, narenciye ürünlerinden hazırladıkları çeşit çeşit yiyeceklerini göremedik mesela. Festivalin tam göbeğinde yer alması gereken üreticileri ve sergiledikleri ürünleri göremedik mesela. ‘Narenciye Balı’ gibi tam da Mersin’e yakışacak ürününü festivalde tanıtmak isteyen üreticileri göremedik mesela. Narenciyenin her zerresinden yararlanıp katma değerli ürünler üreteceğini ilan eden yatırımcıları göremedik mesela. ‘Üreticilerin sorunlarına derman olacak çözümleri hemen masaya yatırıyoruz’ diyen yetkilileri göremedik mesela.
30 ülkeden 700 göstericinin renklerini Mersin’e taşımaları, 70 ton narenciye ile yapılan süslemeler kentin tanıtımı açısından çok önemliydi ve festivalin bu misyonunu yerine getirdi. Ancak bu yetmez. ‘Mersin demek narenciye demek’ ise bu sözün içi de altı da üstü de önü de arkası da doldurulmalı. Bir taraftan halk festivalini sahiplenirken, bir taraftan üreticinin yüzü gülmeli, bir taraftan entegre tesislerle birbiri ardına yatırımlar gerçekleştirilmeli. Yani dememiz o ki, elbette bu da çok önemli ama festivalden kazanımlar sadece tanıtımla sınırlı kalmamalı; bunca emek boşa gitmemeli.
Son söz, hepimiz bu kent ve yaşayanları için çabalıyoruz. Mersin’imizi çok seviyoruz ve en iyisini istiyoruz. Yaptığımız eleştiriler, uyarılar, yorumlar Mersin’in bir adım daha ileri gidebilmesi içindir; kimseyi kırmak, incitmek için değildir. Tüm çabamız, kentimizi birlikte güzelleştirebilmektir..




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA