Hediye EROĞLU | POLİTİKA – İKİYÜZLÜLÜK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Hediye EROĞLU

Tarih : 29.06.2018  E-Mail : heroglu33@hotmail.com


POLİTİKA – İKİYÜZLÜLÜK

Siyaset, Latince Politika kavramının Türkçesidir. Politika ise ‘poli’ ve ‘tika’ kavramlarından türetilmiştir. Poli, Latincede "çok" anlamına gelir. Tika ise ‘yüz’ demektir. Bu türetilişte politikanın birçok yüzü olduğu, politik olayların görünen yüzünün ötesinde nedenlerinin bulunduğu ve politik eylemdeki çok sesliliğin vurgulandığı söylenebilir. Ne var ki, kavramın basit anlamı, ikiyüzlülük biçiminde algılanabilir. İşin gerçeği, son yıllarda yaşananlar, siyasetin gerek uluslararası alanda ve gerekse de ülke içinde ikiyüzlülükten başka bir sonuç üretmediğini ortaya koyuyor.

Peki dünyanın ihtiyacı olan politikacı mı? Yoksa insanlık için bir şeyler yapmak isteyen insanlar mı? İhtiyacımız belli ancak elimizde olan politikacı!

Peki bunu değiştirmek mümkün mü? Tabiî ki…. Ancak bunun için de önce kendimizden başlamalıyız ki, en büyük sorumumuz önce kendimizi düzeltmek değil, karşı tarafın bir şeyleri değiştirmesini beklemek.

Örneğin iktidarın baskıcı ve fırsatlardan faydalanan bir politika yürütmesini istemiyoruz. Ama oy vererek iktidarda kalmalarını destekliyoruz”

Örneğin muhalefetin baskıcılığı eleştirirken, kendi içinde buna izin vermesine ses çıkarmıyoruz!

Peki politikacının hesap verilebilirliğini sağlasak bir daha bir başkası aynı şeyleri yapabilir mi? tabiî ki HAYIR!

Ancak bunun içinde önce kendimizin hesap verebilir olması gerekir! Kendimizden başlayarak, en yakınlarımız ve çevremize hesap verebilir hale gelsek pekala politikacılardan da hesap sorabiliriz.

Sorduk diyelim netice alabilecek miyiz? Tabiî ki HAYIR! Ama bize hesap veremeyen veya vermeyen politikacıları bir daha seçmeme hakkı biz de hep baki kalacak. Yani işe kendimizden başlamadan ilerleme kaydetmemiz mümkün değil!

İhtiyacımız olan şey politika değil. Politika ile bir yerlere varmak zorundaysak hesap verilebilir kılmalıyız. Aksi takdirde politikacı ikiyüzlülüğü ile istediğini alır ve gözünü kırpmadan bildiğini okur! Biz de bakakalırız!




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA