Hediye EROĞLU | AYNI GEMİDEYİZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Hediye EROĞLU

Tarih : 25.05.2018  E-Mail : heroglu33@hotmail.com


AYNI GEMİDEYİZ!

Hesaplar kitaplar, dahi matematikçilere parmak ısırtacak formüller, işlemler yapılmakta şuan Türkiye’nin her ayrı köşesinde! Sanırsın ülkede genelinde matematik olimpiyatları var. Oysa sadece seçim var. Vatandaş olarak gidip oyumuzu kullanacağız! Ama bu durum öyle bir hale getirildi, öyle devasa bir psikolojik savaşa dönüştü ki yadırgamayı bırakalım, parçası olmayanı yok ediyoruz!

‘Bu kasap şuna oy veriyordur kesin, orada alışveriş yapmayayım’, ‘şu kadın kesin şuna oy veriyordum, biraz uzaklaşayım ondan’, ‘o ailenin oyunun adresi belli, çocuğu çocuğum ile oynamasa bari’ tezahüründe vücut bulan bir savaş yürütülmekte!...

İşte bu yaşadığımız yanlış olan güzel kardeşim! Doğrusu tam tersi….

Kimin iktidar olacağı neden önemli? Çünkü adaletli, eşitlikçi, özgürlükçü, refahı ve huzuru sağlayacak, toplumsal mutabakat ve ortak akıl ile hizmet üretecek, sorunlara çözüm üretecek bir yönetim istiyoruz. Bunu sağlayacak kişilerin de bu kriterleri yaşamlarında birebir taşıyor, yaşatıyor olması gerekir. Üstüne üstlük liyakat sahibi olmalılar!
Bu insanların toplumu yönetmek için; algı operasyonlarına, iktidarını korumak için ‘böl-parçala-yönet yani ayrıştır’ mantığına, kaynak bulmak için elde avuçta ne varsa satmaya ihtiyacı olmamalı!  
En önemlisi bağımsız yargı olmalı!
Ancak o sayede ülke gerçek anlamda bir demokratik, hukuk devleti olabilir!

Bunları istemek de biz vatandaşın görevi. Birbirimiz ile kavga etmeye- bu oyuna gelmeye- devam edersek, kaybeden biz olacağız! Aynı gemideyiz ve bu gemi batıyor! El ele verip, ortak akılda buluşup, ortak hareket edemediğimiz taktirde bu yok oluştan kurtulamayız!
 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA