Mitat ÇELİK | AYDIN’IN AYDINLIĞI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Mitat ÇELİK

Tarih : 20.05.2018  E-Mail : haberciniz33@gmail.com


AYDIN’IN AYDINLIĞI

Ressam ve örnek akademisyen Mehmet Aydın Avcı’yı hepimiz bilmeliyiz.

Bozkırın ortasında yer alan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, gelecek ihtişamlı günlerinden haber veren bir ışıltıyı hepimize göstermekte. İşte sizlere söz edeceğim mümtaz kişilik Mehmet Aydın Avcı, bu sanat ocağının öğretim üyelerinden birisidir. Tam da Yunus Emre’nin, Hacı Bektaş’ın, ayak bastığı topraklarda dergahına düzgün odunlar taşıyan canlardan bir can.

Bir turne programı için Nevşehir’de olduğum bir zaman Hacıbektaş kasabasına Aydın Hocayı görmeye gitmiş, fakat zamansız ve habersiz gitmemden dolayı kendisini bulamamıştım. Oysa ki çalışmalarını yerinde görerek tanıklığını tutmayı çok isterdim.

Mersin Üniversitesi Resim Bölümü mezunu olan ve sayısız kişisel ve karma sergide yer alarak adından sıkça söz ettiren Aydın Avcı, sanat hayatı boyunca, 72 ulusal ve uluslararası,  karma proje ve müzayede, resim, video, enstalasyon, performans çalışmaları gerçekleştirdi. 16 ulusal ve uluslararası katalogda yer aldı. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’ne üyedir.

Tüm bunlara paralel sanat yaşamını bir zaman, Ahmet Yeşil’in Atölyesi’nde sürdürdü. Şunu belirtmeliyim ki, Ahmet Yeşil’in öğrenci ve asistanları aynı zamanda onun arkadaşlarıdır.  Tanığı olduğum bu birlikteliklerin paha biçilmez yanlarını gördüm.

Avcı, böylesine eşsiz birikimini şimdilerde Hacıbektaş Güzel Sanatlar Fakültesi‘inde öğrencileriyle paylaşıyor. 2013 yılından bu yana, Temel Resim, desen, mitoloji ve ikonografi, müze eğitimi ve sanatsal uygulamaları, Çağdaş Türk Sanatı, derslerine girerek pek çok değeri açığa çıkardı. İç Anadolu’nun ortasında ezber bozan çalışmalarıyla ne kadar sağlam yol aldıklarını, her yılsonu düzenledikleri sergilere bakarak anlayabiliriz. Fakülte, gelecek vaat eden onlarca yetenekli öğrencisiyle 2018 Mezuniyet Sergisi’ni Seramik ve Cam Bölümü ile birlikte 08 Mayıs 2018’de Üniversite’nin Kültür Merkezi Sanat Galesi’nde açtı.

Kapadokya Sanat İnisiyatifi ile birlikte gerçekleştirdikleri, yurtiçinden ve dışından 80 sanatçının yer aldığı 2. Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi, 13-17 Mayıs 2018’de Avanos Güray Müzesi’nde büyük bir beğeniyle karşılandı. Eleştirmenler, sanatseverler ve koleksiyonerler için eşsiz bir sunum olmalı.

Tüm güzelliklerin mimari elbette insandır. Hele ki karşılaşmaları veya rastlantıları bir fırsata dönüştürebilen güzel insanlar bir araya gelirse sonucundan hiç kimse kaçamaz. Hacıbektaş kasabasında olan böylesine değerli bir Fakülte’nin öğretim üyelerini de kutlamak gerekir. İçlerinden sadece Aydın Avcı’yı tanımama rağmen, yaptıkları işlerle bu kollektif başarının paydaşları olan diğer hocalarımız, Savaş Kurtuluş Çevik, Nüshet Göksun Yener, Ümit Güvendi Ulutaş, Kamber Koç, olmuştur. Kendilerine Mersin’den kucak dolusu sevgi gönderiyorum.

Resim eğitimi almak isteyen gençlere ise şunu söylemek isterim; Aydın Avcı’nın da içinde yer aldığı böylesine kıymetli bir resim okuluna gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz. Sizleri evrensel bir sanat anlayışı karşılayacaktır.

Büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kapadokya sizleri çağırıyor. Küllerinden yeniden doğmak için…




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA