Pınar DOĞAN | BİR MERAK YAZISI DAHA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Pınar DOĞAN

Tarih : 16.04.2018  E-Mail : pinardoganersoy@hotmail.com


BİR MERAK YAZISI DAHA

  Yani, tamamen meraktan soruyorum ey okuyucu! Sen, 'hayatı tesbih yapıp sallayanlardan' mısın; yoksa 'ben yoruldum hayat'  diye sızlayanlardan mı? 
  Yine tamamen kişisel merak duygusuyla sorarım: 'hayatı tesbih yapıp sallarken ' mutsuz olan; ya da  'ben yoruldum hayat gelme üstüme'  anlayışıyla mutluluğu yakalayan var mı?
  Şunu sormuyorum, çünkü biliyorum ki; hayatın hiç egosu yok. Yani ne, bu insanoğlu beni niye tesbih yapıp sallıyor diye bozuluyor;  ne de ben yoruldum diyenlere merhamet geliştiriyor. Umrunda bile olmuyor. Herkes hakettiğini değil, hissettiğini yaşıyor. Tüm dünyanın bilimde otorite kabul ettiği Einstein bile söylemiş: " İnsanlar ağzından çıkan cümlelerin,  beyninden çıkan düşüncelerin, bütün evreni dolaşıp tekrar kendilerine döndüğünü bilse eminim çok daha dikkatli olurdu." Diye.  
   Bak hele! Yazıyı yazan  ikna için bilimsel referans bile veriyor. Neden ve kimi ikna etmek istiyor, biliyor. Dünyanın bir ucundaki kanat çırpan bir kelebeğin, dünyanın diğer ucundaki etkisine inanıyor. 'Bir deniz yıldızı için bile olsa, çaba harcamaya değer' ilkesiyle haraket ediyor.  Bununla birlikte,  bazı atasözlerine kulak vermeyi de ihmal etmiyor; "Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az."

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA