Mitat ÇELİK | Müzik Durmaz | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Mitat ÇELİK

Tarih : 15.04.2018  E-Mail : haberciniz33@gmail.com


Müzik Durmaz

Bu haftaya enfes başladım ve bitirdim diyebilirim;

Radyo 3’den Feridun Ertaşkan’ın yaptığı ve sunduğu Caz Almanak programında Kerem Görsev ile 18’inci albümü  After The Hurricane üzerine yaptığı söyleşiyi dinledim. Davul’da Ferit Odman olağanüstü yeteneğiyle başka dünyaların kapısını aralamış. Albümde New York’tan iki de isim var, bas Peter Washington ve trompette Terell Stafford.  
New York Bunker Studio’larında kaydedilen albümün ilk eseri Cat Steter, Emirgan’da yaşamış kabadayı bir sokak kedisine ithaf edilmiş. Bir kentte yaşamının ne demek olduğunu bir kediden başka en iyi kim bilebilir ki? Ayrıca, 500 yaşında bir zeytin ağacına ithafen yazılan Olive Tree isimli eser ise zor günler geçiren Anadolu zeytinlikleri için gösterilen başka bir vefa örneği olsa gerek. Dirimin getirdiği bir etik duruş, tüm canlıları birbirine sorumlu kılmıyor mu?
Kerem Görsev, inanmadığım notaya basmam, diyen önemli bir insan hazinemiz. Mersin’den kendisine kucak dolusu sevgiler yolluyoruz. 
… 
Kentimiz için önemli bir etkinliğin işaret fişeği de bu hafta yakıldı. 
17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, uzun yıllar unutulmayacak bir konsere daha imza attı. Büyük bir emek, seyircisiyle karşılığını buldu; böylesine sanatsal başarılarınla ne güzel şehirsin Mersin...
Mersin Uluslararası Müzik Festivali, iki dönemdir Açılış Konserleri’ni Murat Karahan ile gerçekleştiriyor. Yani iki dönemdir tam bir isabetle Mersinlileri on ikiden, kalbinden vuruyor. İşte böylesine uzun yıllar unutulmayacak efsane bir konseri daha 14 Nisan akşamı Mersin Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Konserin bir diğer efsane ismi Güney Afrikalı soprano Pumeza Mathikiza ise lirik sesiyle dinleyenlerini gerçek anlamda büyüledi. 
Finalde, 165 yıllık bir eser olan Verdi’nin La traviata operasından  Libiamo ne Lieti Calici yani Brindisi düetini her iki sanatçı birlikte söyledi. İşte o an dinleyicinin hayranlığı görülmeye değerdi.  
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmenliği’ne yeni atanan  Murat Karahan’ın adını geçtiğimiz yıl bu köşede Reşid Behbudov gibi bir efsaneyle birlikte anmıştım. Hiç de yanılmadığımı bir kez daha hep birlikte gördük. 
Pumeza ve Karahan, şehrimize hoş geldiniz, böylesine efsane bir konser için sizlere teşekkürü borç biliriz. 
Ayrıca, eşsiz bir anıt yapıt gibi yükselen Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne her yıl olduğu gibi bu yıl da desteklerini esirgemeyen tüm Mersinli kurumlar, başka borçlu olduklarımızdır.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA