Mitat ÇELİK | Sanatçılar, Futbolcular | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Mitat ÇELİK

Tarih : 18.03.2018  E-Mail : haberciniz33@gmail.com


Sanatçılar, Futbolcular

Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım ziyaretime geldi. Ortaokul öğrencisi kızının uluslararası bir yarışmada kendi kategorisinde derece aldığından bahsetti. Sadece bir baba için değil, bir kentten başlayarak kültürümüz açısından da gurur verici. 
Yarınlarımız bu yetenekli çocukların omuzlarında yükselecek. Fakat tanıdığım pek çok müzik öğrencisinde olduğu gibi bu kızımızın da en büyük sıkıntısı enstrüman bütçesini denkleştirememek. Elbette sıkıntı bununla sınırlı değil.  Başta enstrüman olmak üzere pek çok sıkıntıyla deyim yerindeyse boğuşan aileler, böylesine bir bütçenin altından kalkabiliyor mu? 
Aynı sıkıntıları yaşayan konservatuvar öğrencisi olan bir aile olarak, bu zorlu sürecin altından kalkılamadığını belirtmeliyim. Bu değerli arkadaşımız da aynı sıkıntılar içinde ve bir an önce kızının enstrüman ihtiyacının karşılanması umuyor. Elbette biz de, diğerleri de. 
 Her iki çocuğu da konservatuvarda olan bir baba olarak deneyle sabitlenmiştir ki, çocuklarımızın eğitiminde aileler yalnızdır. Bu durum hiç de normal değil. Devletin bu hususta yerine getirmesi gerekli sorumlulukları var. Okul yönetimlerinin ise yapabileceği çokça bir şeyleri yok gibi. 
Futbolcu Çocuklar
Gelelim yetenek vaat eden futbolcu çocuklarımıza; futbol  federasyonun bu çocuklara sahip çıktığını, milli takıma aldığını ve maaşa bağlandığını, yine sohbet arasında bu arkadaşım belitti. Umarım doğrudur. Eskiden Amatör kulüpler açısından bir umut şehir olan Mersin’de halen yüzlerce takım sahalarımızda ter döküyor, bunların altyapılarında yetişen yetenekli çocuklara ise umarım sahip çıkılıyordur. Nitekim Federasyon bünyesinde açılan “Çocuklar için Futbol” projesiyle 15 binin üzerinde çocuğa maddi ve manevi destek verildiği basın aracılığıyla biliniyor. Ben bu projeyi yapanları kutluyorum, çok güzel bir hareket. Her ne kadar futbol geleceğimiz açısından geç kalınmış olsa da umut verici bir durum yaratıyor.
Aynı hassasiyet müzik eğitimi alan deha çocuklarımıza da gösterilsin!
İyi de geleceğin sanatçısı olacak, olağanüstü sınavlardan geçerek konservatura girme başarısı gösteren ve her biri deha olan konservatuvar öğrencilerine neden benzeri bir proje ile sahip çıkılmaz. Onlara, başta enstrüman desteği olmak üzere, eğitim, sosyal ve ekonomik destek neden verilmez. İçlerinde solist olabileceklere yönelik ek bir proje neden geliştirilmez. 
İl Kültür müdürlüklerinden başlayarak Kültür Bakanlığı’na kadar uzanan bürokrasiye bunları sormak gerekir; sadece solist olabilecek çocuklarımızı değil, tüm konservatuvar öğrencilerini gözeten bir programın uygulanmasını, halkın parasını yine halka harcamasını talep etsek çok mu şey istemiş oluruz?
Unutmayın, konservatuvarlara girme başarısı göstermiş her bir çocuk, bir dehaya sahip özel çocuktur. 
Lütfen böylesine çocuklarımızın enstrüman sorunlarını çözelim.  
 

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA