Mitat ÇELİK | Sinan Cem Eroğlu ve Muhlis Berberoğlu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Mitat ÇELİK

Tarih : 18.02.2018  E-Mail : haberciniz33@gmail.com


Sinan Cem Eroğlu ve Muhlis Berberoğlu

Bu günlerde Sinan Cem Eroğlu ve Muhlis Berberoğlu ikilisi, 26 Ocak 2018 tarihinde çıkardıkları “Hemdem” isimli albümleriyle müzikseverlerden büyük alkış toplamış görünüyor. Bu kısacık dönemde,  Amerika, İspanya, Almanya, Yunanistan gibi ülkelerin seçkin radyolarda yer alarak ayrıca büyük bir başarıya da imza atana ikili, bundan sonra da adından sıkça söz ettireceğinden yana şüpheye yer bırakmıyor. Ezgilerimizin, böylesine dünya müziğinin içinde kendisine yer edinmesi, kıvanç verici bir durum.
Hemdem albümünde, anonim eserlerle birlikte, Tatyos Efendi, Neşet Ertaş gibi büyük ustalara yer verilirken, bu iki virtüözün yorumlarıyla Azeri türküleri, bozlaklar, bizleri kendisine yeniden hayran bırakıyor. 
Sinan,  Niyaz Azam Ali müzik topluluğu’nun değerli bir üyesi. İşin doğrusu ondan/onlardan haberdar olmam böylece gerçekleşmiş oldu. Umarım onları güzel Mersin’imizde misafir edebileceğiz. 
Bu iki genç müzisyenimizi sizlere takdim etmek isterim;
Sinan Cem Eroğlu, 1986 Ankara doğumlu. İTÜ Türk Müziği bölümü mezunu. Kaval, perdesiz gitar, bağlama ve daha başka enstrümanları da çalabilen, deyim yerindeyse multi enstrümantalist bir usta.  Perdesiz gitarda, Amerika ve Almanya gibi ülkelerin saygın üniversitelerinde atölye çalışmaları düzenledi. Pek çok uluslararası konserin yanı sıra, Mezzo Tv, BBC Radyo’sunun konuğu olarak solo konserler verdi. Kendi ifadesine göre, dünyanın ilk mikrotonal gitar ikilisini Tolgahan Çoğullu ile birlikte kurdu. İstanbul Medipol Üniversitesi’nde perdesiz gitar bölümünü kurdu ve halen bu okulda akademisyen olarak bulunmakta. İkisi solo olmak üzere beş albüm çalışmasında yer aldı. 
Muhlis Berberoğlu, 1995 Sivas doğumlu genç bir müzisyen. Siz genç dediğime bakmayın, Anadolu’nun yüzlerce yıllık halk ezgilerini büyük ustalıkla yorumlamakta. 9 Eylül Üniversitesi Müzikoloji bölümü öğrencisi olan Berberoğlu, Birleşmiş Milletler Memory of Music projesinde yer alarak Stephan Galland, Nedyalkov, Ralchey gibi kendi alanlarının virtüözleriyle birlikte konserler verdi. Farklı pek çok projede müzik yönetmenliği ve aranjör olarak yer aldı.  
Eroğlu ve Berberoğlu, yaptıkları işlerle geleceklerini de işaret etmektedir. Hemdem gibi böylesine değerli bir çalışmayı kültür hazinemize kazandırdıkları için, canı gönülden alkışlıyorum. 
Yaşasın genç sanatçılarımız.

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA