Şevket COŞKUN | BU KÖY GÜZEL OLUR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Şevket COŞKUN

Tarih : 25.12.2017  E-Mail : 


BU KÖY GÜZEL OLUR

Geçtiğimiz aylarda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meslek guruplarının çalışmalarını yazmış ve balık halleri ile ilgili projesini anlatmıştım. Bu projenin ilkini de Mezitli Belediyesi bir ay kadar önce gerçekleştirdi. Şimdi ise MTSO’nun 13 Nolu Meslek Komitesi’nin“ Otomotiv Köyü” projesi var.

Komite Başkanı Mehmet Kisin yaklaşık 20 yıldır tanıdığım, MTSO Meclisinde yıllarca çalışmış tam bir beyefendi ve işini çok düzgün yapan birisidir. Yaklaşık 400 dönüm üzerine kurulmak istenen projenin önündeki en büyük engel Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu alanı tahsis etmesine bağlı olması. Ancak bu alanda yatırımcının ve bu tür projelerin önünü her zaman açan Toroslar Belediyesi’de sanırım bu anlamda yardımcı olacaktır. Mehmet Kisin, Tahsis yapılması halinde köy içerisinde sıfır ve ikinci el araç satışları yapılırken, aynı zamanda banka, postane, noter, lastikçi ve benzeri yerlerin yanı sıra botanik bahçe test sürüş alanları da yer alacağını söyledi.
Otomobil kiralama ve ara eleman sorunlarına da dikkat çeken Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Kisin, yıllardır hiç konuşulmayan konuları gündeme taşıdı. Kisin, Otomobil kiralanırken en ucuz fiyatın öne çıktığını ve bu durumda da otomobillerin model ve bakım olarak aşağıya doğru gittiğini belirtti. Ayrıca ara elaman konusunda meslek liselerinin bu alanda eleman yetiştirmesi için girişimlerde bulunulmasını istedi.
Hepsi hayati anlamda önemli olan bu konuların çözümü inşallah gerçekleşir. Yani çalışacak olan, proje üretecek her milletvekilinin alıp kopyalayıp yapıştırması yeterli. Yılların tecrübesi Mehmet Kisin bütün bunları bir birikimin sonucu olarak ortaya koyuyor. Mehmet Kisin gibi değerler bu güne kadar hak ettiği yerlere gelemedi. Ancak önerilerinin değerlendirilmesi de onu mutlu edecektir. Mehmet Kisin’nin bahsettiği veya önerdiği konular aslında, her gün hayatta karşımıza çıkan sorunlar.
Mehmet abinin bir diğer dikkat çektiği konu da küçük sanayi siteleri. Son yıllarda artış göstereceğine tamamen ortadan silindiler. Mersin sanayicilerinin her zaman saygı ile anacağı İbrahim Değer vardı. Allah Rahmet Eylesin. İbrahim Değer’den sonra Mehmet Kisin bu çok önemli konulara girdi ve öneriler sundu.  Umarım boşa gitmez ve MTSO’da bu projelerin takipçisi olur.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA