Şevket COŞKUN | BALIK ÇİFTLİKLERİ PARLATILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Şevket COŞKUN

Tarih : 11.12.2017  E-Mail : 


BALIK ÇİFTLİKLERİ PARLATILIYOR

Hafta sonu bir gazetemizin bölge sayfası manşeti “Balıktan 10 bin kişi ekmek yiyecek” idi. Çevreci ve toplumsal çıkar gözeten bir gazetemizin başlığı idi bu, diğerleri de pek farklı değil. Son zamanlarda Mersin haberlerinde Balık Çiftlikleri için olumlu yazılar çıkmaya başladı. Halbuki 7-8 yıl önce gündeme geldiğinde basın üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiş ve bu balık çiftliklerine sıcak bakmamıştı. O zaman da basına geziler düzenlenmiş ve bu ağızlara sürülen bir bal olmamıştı. Şimdi ne oldu da basın hep bir ağızdan balık çiftliklerini destekliyor. Neymiş, ‘10 bin kişi istihdam edilecek, 1,5 milyar dolarlık ihracat olacak.’ Tabi yersen…

Bir de iyi niyet gösterisi var. Aslında bakanlık kıyıdan uzaklığı  0.6 mil olarak belirlemişken balık üreticileri bunu gönüllü olarak 1.8 mile çıkarmışlar. Görüyorsunuz ne kadar iyi niyetliler. Benim anlamadığım basın niye hep birlikte bu iş için çabalıyor. Bize hep olumlu tarafından baktırıyorlar. Turizmcilerimiz başta olmak üzere odalarımızdan niye ses çıkmıyor. Dana Adası açıklarına yapacaklarmış yani Boğsak civarı. Bildiğim kadarı ile Mersin’in en temiz sahilleri orada. Niye Tarsus açıkları değil de bu güzelim koylar. Burada ki turistik oteller bundan etkilenmeyecek mi?
Bildiğim kadarı ile bu otellerin sahipleri turizm derneği başkanı veya yöneticisi. Televizyonlar da  denizlerimizde balık kalmadığı haberlerini sık sık izliyoruz. Şimdi de az buçuk kalan turizmi mi öldürmeye çalışıyoruz. Denizlerdeki balıklarımızı korumaya çalışmak yerine hazır balık sistemini dayatmaya çalışıyoruz. Balık hallerimizde şu anda bile deniz balığı bulmakta güçlük çekiyoruz, her tabla çiftlik balıkları ile dolu. Karada nasıl ki sera ürünlerden geçilmiyorsa yakında da denizlerimiz seralarla dolacak. Uzmanlar “Her sebzeyi mevsiminde tüketin” der, balık uzmanları da balıkların mevsimlerini anlatırdı. Artık gerek kalmayacak deniz seralarında bütün balık çeşitleri  olacak, her mevsim yenebilecek. Ancak hiçbir zaman da aynı tadı vermeyecek. 
Turizmcileri, çevrecileri ve denizi seven herkesi göreve çağırıyorum. Bu bir ihtiyaç ise gerçekten, o zaman en doğru yerin olması için çaba gösterilmeli. Özellikle de bu işten ekmek yiyen ve denizlerden yıllardır ekmeğini çıkaran balıkçılar bu işe kulak vermeli. Yoksa yakında avlanacak deniz bulamayacaklar. 
 İstihdam yada  ihracat martavallarını öne çıkararak tehlikenin görünmemesini sağlamak ise gazetecilik değildir. 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA