Şevket COŞKUN | CAM SİLEN ÇOCUKLAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Şevket COŞKUN

Tarih : 7.06.2017  E-Mail : 


CAM SİLEN ÇOCUKLAR

Medyanın gündeminden düşmeyen konulardan birisi de Suriyeli konusu. Her gün yüzlerce haber mültecilerle ilgili olarak yer alıyor. Medya Takip Merkezi bu konuda ki araştırmasını yayınladı. Ortadoğu’da süregelen savaşların sonucu olarak ortaya çıkan bu durum sosyal medyada da çok farklı değil.

Özellikle son bir yıl içinde Mersin’de ve Adana’da Suriyelilerin karıştığı ve işin cinayete kadar gittiği olaylar meydana geldi. Mersin ve Adana’da  belki sadece Suriyeli var. Ancak İstanbul’da Türki cumhuriyetler olmak üzere bütün Ortadoğu ülkelerinden binlerce kişi yaşıyor. Bu mülteci konumunda veya kaçak yollarla gelen kişiler önümüzde ki yıllarda tüm ülkeye yayılacaktır. Aslında Türkiye’nin sorunu çok fazla.

Medya da 141 gün içinde Suriyeli ve mülteciler ile ilgili  450 bine yakın haber yapılmış. Bu rekor bir sayı. Medya Takip Merkezi’nin araştırmasını bu konunun önümüzde ki yıllarda çok daha fazla artacağı ve sorunun büyüyeceğini düşündüğüm için kaleme aldım. 4 milyona yakın Suriyeli olduğu belirtiliyor, belki de bu sayı çok daha fazla. Yakında Mülteci Bakanlığı kurulursa hiç şaşırmam. Zaten gelişmeler Suriyelilerin çoğunun kalacağı yönünde. Evlendirme programları bile İranlı ile dolu. Senegal’li bile var.

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli’de polis trafik ışıklarında dilenen, cam silen çocukları  toplayıp ailelerine teslim ediyordu. Mersin’de de Türkiye’nin her yerinde de önceden bu böyle yapılıyordu. Küçük çocukların çalıştırılmaması için yapılan bir uygulama idi. Ancak Mersin’de bu uygulama yok ve bütün trafik ışıkları çocuklarla dolu. Bir de kontrolsüz olarak araçtan araca koştukları için bir kazaya da sebebiyet vermeleri her zaman için mümkün.

Trafikte en kontrolsüz sürücüler yine Suriyeliler ve denetlendiklerini ise hiç sanmıyorum.

Not: Yaz süresince çoğunlukla Mersin’den uzak olacağım için haftada iki gün değil, aralıklarla sizlerle olabileceğim. Görüşebilmek dileğiyle…




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA