Ormanlarda biyolojik mücadeleye başlandı | Mersin Haberci Gazetesi



Ormanlarda biyolojik mücadeleye başlandı



26 Nisan 2024 Cuma 17:03



Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün, ormanlara zarar veren çamkese böceğine karşı biyolojik mücadele çalışmalarına devam ettiği açıklandı.

Müdürlükten yapılan açıklamada, mücadelede özellikle çevre dostu, çevreye zarar vermeyen ekolojik dengeyi bozmayan, biyolojik mücadele tercih edilmediğini altı çizilerek, 2011 yılından itibaren Mersin’de kimyasal mücadele yapılmadığı anımsatıldı.

 

LABORATUARDA YIRTICI ÜRETİLİYOR

Açıklamada, “Zararlı bir böcek olan çamkese böcekleri çam ağaçlarının ibrelerini yiyerek zarar vermekte, artım kayıplarına neden olmaktadır. Ancak hiçbir zaman kurutmamaktadır. Bu kapsamda, çamkese böceğine karşı iki farklı biyolojik mücadele yöntemi uygulanmaktadır. İlki orman işletme müdürlüklerimizde Çamkese Böceği paraziti phryx caudata’yı tekrar ormanlarımıza kavuşturmak için yapılan tel kafes yöntemi olup bir diğeri ise yırtıcı böcek calasoma sycophanta larvası salımıdır. Araziden toplanan yaklaşık 2700 adet çamkese böceği yırtıcısı calosoma sycophanta ergini Davultepe üretim laboratuarına getirilerek Mart ayı başı itibariyle üretime başlamıştır.

 

KORUYUCULAR 1600 HEKTARLIK ALANA SALINACAK

Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürlüğümüzün kontrolünde Mersin Orman İşletme Müdürlüğü Davultepe İşletme Şefliğince 27000 adet olarak planlanan calosoma ergin larvaları Çamkese Böceği zararı görülen bölgemizin ormanlık alanlarına salınımı Nisan ayı itibariyle başlanmıştır. Yine bu yıl 9 Orman İşletme Müdürlüğümüzün görev alanında bulunan ormanlarda zarar yapan Çamkese Böceğine karşı salınım yapılmasına başlanmıştır. Bugüne kadar Anamur, Bozyazı, Erdemli, Gülnar, Mut ve Silifke orman işletme müdürlüklerimizde 1000 hektarlık alana 24000 böcek salınmış, İlerleyen süreçte Çamlıyayla, Mersin ve Tarsus Orman işletme Müdürlüklerimizde de salımlar gerçekleştirilerek sene sonuna kadar 1600 hektarlık alana salınacaktır” denildi. 





Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!



  BİK İLANLAR





 



ANASAYFA
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

sanalbasin.com üyesidir

URA MEDYA