Yangına karşı itfaiyeden proje onayı alınacak! | Mersin Haberci Gazetesi



Yangına karşı itfaiyeden proje onayı alınacak!



18 Nisan 2024 Perşembe 17:11

İstanbul’da 29 kişiye mezar olan gece kulübünde ki yangın faciası sorumluları harekete geçirdi! Mersin’de inşa konaklama ile yapı yüksekliği 30.50 metre üzeri olan tüm binalar için iskan aşamasında onaylı projesine göre uygun yapılıp yapılmadığının İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından kontrol edilmesi kararı alındı.

HEDİYE EROĞLU

 

İstanbul'un Beşiktaş ilçesi Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokak'ta bulunan 16 katlı bir binanın bodrum katındaki gece kulübünde çıkan yangın faciaya neden oldu. Tadilat sırasında yanıcı ve parlayıcı malzemelerin tutuşması nedeniyle çıkan yangında bodrum katta mahsur kalan işçilerden 29'u hayatını kaybetti.

 

MERSİN’DEN ÖNEMLİ ADIM

Facia yetkilileri harekete geçirdi. Yüksek katlı bina sayısının her geçen gün arttığı Mersin’de, büyükşehir Belediye Meclisi benzeri bir facia yaşanmaması için önemli bir karar aldı.

Önceki gün yapılan Belediye Meclis Toplantısı’nın Nisan ayı ikinci oturumunda, olası faciaların önlenmesi için adım atıldı.

 

YANGINA KARŞI İTFAİYE’DEN PROJE UYGUNLUĞU ONAYI ALINACAK

Mecliste; yeni yapılan veya yapılacak olan binaların projesine göre uygun yapılıp yapılmadığının İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından kontrol edilmesi ile ilgili teklif ele alındı.

Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen teklifte; “Binaların Yangından Korunması Hakkında yönetmeliğe istinaden; bina, tesis ve işletmelerin tasarımı, yapımı, bakım ve kullanımı safhalarında çıkabilecek yangınların önlenmesi ve bu yangınlarda can ve mal kaybını en aza indirerek söndürülmesini sağlamak üzere, yangın öncesinde ve sırasında alınacak tedbirler için kurumumuzca riskli görülen yüksek binaların (yapı yüksekliği 21.50 metre üzeri olan büro, iş merkezi, konaklama vb. binalar ile yapı yüksekliği 30.50 metre üzeri olan tüm binalar) iskan aşamasında onaylı projesine göre uygun yapılıp yapılmadığının İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından kontrol edilmesi ve ''Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik'' hükümlerine uygunluğu hakkında ilçe belediyeler tarafından İtfaiye Dairesi Başkanlığı görüşü alınması ile ilgili, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen konunun görüşülmesi..” ifadelerine yer verildi.

Teklif komisyondaki gibi mecliste de oy birliği ile kabul edildi.

 

MÜTEAHHİTLERLE İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Meclis komisyonlardan gelen konuların görüşülmesi ile devam etti. Bu kapsamda ilk olarak Büyükşehir ile Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) arasında imzalanacak protokol için Başkan Vahap Seçer’e imza yetkisi verilmesi ile ilgili teklif ele alındı. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda oy birliğiyle kabul edilen teklif, mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.





Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!



  BİK İLANLAR





 



ANASAYFA
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

sanalbasin.com üyesidir

URA MEDYA