Öğrenciler hem eğlendi, hem öğrendi | Mersin Haberci Gazetesi



Öğrenciler hem eğlendi, hem öğrendi



18 Nisan 2024 Perşembe 12:52



Haber Merkezi

 

Mersin İtfaiye Teşkilatı’nın Dünya standartlarında İtfaiyeci yetiştirme ve geliştirme merkezi niteliğini taşıyan ATA Eğitim Merkezi çocuk ziyaretçilerini ağırladı.

Bahriye ilkokulu öğrencilerine itfaiyecilik mesleğini yakından tanıtmak amacıyla ATA Eğitim Merkezi’ne gezi düzenledi

Öğrenciler ilk olarak eğitim salonunda Temel Yangın Eğitimi aldı. ATA Eğitim Merkezi Eğitim Personellerinden Tuğba KAYA miniklere İtfaiyecilik mesleği ile ilgili bilgiler verdi. Sohbet havasında geçen eğitimde Kaya, miniklere olası bir yangın ve deprem durumunda neler yapmaları gerektiğini anlattı. Portatif yangın söndürücülerin özelliği ve kullanımı hakkında bilgiler veren Tuğba KAYA, her evde mutlaka bir yangın söndürücü tüp bulundurulması gerektiğini belirterek; miniklere eve gittiklerinde anne ve babalarına evleri için mutlaka bir yangın söndürme tüpü almaları gerektiğini söylemlerini istedi.

Eğitim Salonunda teorik olarak verilen temel yangın eğitimi Trafik Kazalarına Müdahale İstasyonunda uygulamalı olarak devam etti. Öğrenciler, senaryo gereği eğitim amaçlı bulunan otomobilde çıkan yangını İtfaiyeci abileri ve ablalarının gözetiminde lanstan su sıkarak söndürdü. Karşılarında gerçek araç yangını gören çocuklar ateşe su sıkmak için birbiriyle yarıştı.

Temel yangın eğitiminin ardından minikler Mersin İtfaiyesi bünyesine katılan 50 yeni itfaiye erinin Temel İtfaiye Er Eğitim Programı Dâhilinde Yüksek Mesafeden İniş ve Kurtarma eğitimini yerinde izledi. İtfaiyeciliğin sadece yangın söndürme görevinden ibaret olmadığını bizzat yerinde gören minikler, yüksek kayalık yamaçtan ip ile iniş yapan itfaiyecileri merak ve ilgiyle izlediler. Yamaçtan iniş yapan itfaiyecilere Spayderman benzetmesi yapan minikler, itfaiyeciler ile hatıra fotoğrafı çekildi.

Öğrenciler daha sonra Çocuk Eğitim Alanına geçti. İtfaiyeci kostümü giyen minikler, çocuklar için düzenlenmiş parkurda yarıştı. İtfaiyecilik mesleğini yakından tanıma fırsatı bulan çocuklar olası bir yangın, deprem ve afet durumlarında neler yapmaları gerektiğiyle ilgili önemli bilgiler öğrenirken, aynı zamanda adrenalin ve eğlence dolu anlar yaşadı.





Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!



  BİK İLANLAR





 



ANASAYFA
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

sanalbasin.com üyesidir

URA MEDYA