Alageyikler koruma altında | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Alageyikler koruma altında


 

Yaban hayatı kurtarma ve rehabilitasyon hizmetini yürüten ve koruma merkezlerinden biri olan Tarsus Hayvan Parkı’nda 5 yavru Alageyik dünyaya gözlerini açtı. Parktaki Alageyik sayısı yetişkinlerle birlikte 12’ye yükseldi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar’da yaşayan ve nesli tükenmekte olan Alageyiklerin çoğalması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla yürüttüğü çalışmalardan başarılı sonuçlar elde etmeyi başardı. Kızılçam ormanlarında yaşayan, kaçak avlanmalar ve yerleşim yerlerinin artışı ile nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Alageyikler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Hayvan Parkı’nda ziyaretçilerini kabul ediyor. Tarsus Hayvan Parkı’nda yeni doğan yavrularla beraber Alageyiklerin sayıları her geçen yıl artarken, sevimli yavruları görmek isteyenlerin ziyaret ettiği parkta ise okulların da tatil olmasıyla hareketli günler yaşanıyor.

ÇUKUROVA’NIN TEK YABAN HAYATI KURTARMA MERKEZİ

Çukurova bölgesinin tek yaban hayatı kurtarma merkezi olan parkta, özellikle Alageyiklerin neslini koruma altına almak ve sayılarını artırmak için hassas bir çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Tarsus Hayvan Parkı Veteriner Hekimi Fırat Kabayel, “Yaban hayatı kurtarma konusunda önemli çalışmalar yapılan parkımızda hayvanlarımızın sayısı hızla artmakta. Yurdumuzda Alageyiklerin sayısı oldukça azalırken, parkımızda sayıları her geçen yıl artıyor” dedi.  

ZİYARETÇİLER DOĞUMA ŞAHİT OLDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Hayvan Parkı’nda 2014 yılında dört adet bulunan Alageyiklerin sayısı, yeni doğan 5 yavru ve yetişkinlerle birlikte 12’ye yükselirken, ziyaretçilerden şanslı olanlar ise Alageyiklerin doğumuna şahit olma imkânı buldu.  

Doğumları canlı olarak izleme şansını yakalayan ziyaretçiler, cep telefonlarıyla anı görüntüleyerek, bu özel dakikalara tanık olmanın keyfi ve heyecanını yaşadı.

TARSUS HAYVAN PARKI YAVRULARLA ŞENLENDİ

Çukurova bölgesinin tek hayvanat bahçesi ve yaban hayatı koruma merkezi olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Hayvan Parkı’nda, Alayegiklerin yanı sıra bu yıl gerçekleşen doğumlarla hayata gözlerini açan birçok yavru da parkı şenlendirdi. Doğumların gerçekleşmesi ile renkli görüntülerin ve hareketli dakikaların yaşandığı parkta yeni doğan Örümcek Maymun, Babun, Midilli, Ceylan, Beyaz Geyik, Axis Geyiği, Cüce Keçi, Kamerun Koyunu ve Deve yavruları da ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA