Tarsus’ta 3 köprünün temeli atıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’ta 3 köprünün temeli atıldı


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında ilçelerde düzenlediği açılış ve temel atma törenlerinin sonuncusunu Tarsus’ta gerçekleştirdi. 3 köprünün toplu temel atma törenine imza atan Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayını yapmış olduğu etkinlikler, açılışlar, temel atmalar ve hizmet törenleriyle ta

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan birçok hizmetin ‘Ramazan Berekettir, Hizmet İbadettir’ sloganıyla gerçekleştirilen açılış, temel atma ve hizmet törenleri, Ramazan ayının 26. gününde Tarsus ilçesinde düzenlendi.

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde gerçekleştirilen 3 köprünün toplu temel atma törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahmut Erim, Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Emre Bircan, Tarsus Ülkücü İşçiler Dernek Başkanı Levent Balcı, TÜRKAV Tarsus Şube Başkanı Abdullah Seki ile çok sayıda Tarsuslu vatandaş katıldı.

Törende konuşan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, “Temelini atacağımız köprü Fevzi Çakmak Mahallemizle Tozkoparan Mahallemizi birbirine bağlayacak ve birleştirecek olan bir gönül köprüsüdür. 2. köprümüz Dalaklı Mahallemiz ile Fahrettin Paşa Mahallemizi birbirine bağlayacak olan köprüdür. Kavaklı Mahallemizde mevcut 2485 Sokak ile Fahrettin Paşa Mahallemizdeki ana cadde diye nitelendirdiğimiz Cemal Gürses Caddesi’ni birbirine bağlayacak. 3. köprü; Devlet Bahçeli Bulvarı üzerindeki mevcut baraj diye nitelendirdiğimiz Devlet Parkımızın içerisinde ve özellikle hafta sonu piknik ve mesire alanı olarak kullanıldığı için gerek şehrimizdeki vatandaşlarımızın gerekse Adana, Mersin’den hayvanat bahçesine gezmeye gelen hemşerilerimiz köprü yapıldığı zaman hayvanat bahçesine ve Devlet Bahçeli Parkı’na rahat ve huzurlu bir şekilde girerek şehrimizi gezmiş olacaklar” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dualar ve kesilen kurbanlar eşliğinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz öncülüğünde ve protokol üyeleri ile temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel atma töreni yapılan Tarsus Fevzi Çakmak Köprüsü, Fevzi Çakmak ile Tozkoparan Mahallelerini Hürriyet Caddesi üzerinden birbirine bağlarken, Tarsus Devlet Parkı Köprüsü mevcut olan köprünün dar olması ve araç trafiğine yeterli gelmemesinden dolayı yanına ilave olarak yapılacak ve Tarsus Fahrettin Paşa Köprüsü de Kavaklı ile Fahrettin Paşa Mahallelerini 2485 Sokak üzerinden birbirine bağlayacak.

Temel atma töreni gerçekleştirilen Tarsus Fevzi Çakmak Köprüsü’nün uzunluğu 73,00 m, genişliği 20,000 m, Tarsus Devlet Parkı Köprüsü’nün uzunluğu 37,00 m, genişliği 10,00 m ve Tarsus Fahrettin Paşa Köprüsü’nün uzunluğu ise 48,00 m, genişliği 20,00 m olacak. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA