Sürpriz Vali! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sürpriz Vali!


 

Akdeniz Kaymakamı ve Akdeniz Belediyesi Kayyumu Aktaş, önce Atakum’a kaymakam, hemen ardından Çankırı’ya Vali oldu…

Haber Merkezi

Akdeniz İlçesi Kaymakamı iken, İçişleri Bakanlığı tarafından geçen 2016 yılının Aralık ayı içinde HDP’li Akdeniz Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Hamdi Bilge Aktaş, önce Samsun’un Atakum ilçesine kaymakam olarak atandı. Ancak bu atamadan birkaç gün sonra yayımlanan Bakanlar Kurulu kararnamesi ile Aktaş, sürpriz bir şekilde Çankırı’ya Vali olarak atandı.

Hamdi Bilge Aktaş’ın, önce Samsun’un Atakum ilçesine Kaymakam; birkaç gün sonra yayımlanan kararname ile Çankırı’ya Vali atanması nedeniyle Akdeniz Belediyesi’ndeki görevinden boşalan koltuğa ise, eğer yeni bir değişiklik olmaz ise, Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk kayyum olarak atandı.

“SEVAP DA GÜNAH DA BANA AİT”

Akdeniz Belediyesi kayyumu Aktaş, birkaç gün önce belediye basın birimi aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamasında, bir yandan belediyede geçen 6 aylık süreci değerlendirmiş, öte yandan da Adanalıoğlu ve Kazanlı sahillerinde kıyı kenar çizgisini işgal eden yapıların yıkımını ve bu sahillerde yapılması planlanan rekreasyon çalışmalarını anlatmıştı. Aktaş, “Belediye olarak sahildeki derme çatma binaların bir kısmını ortadan kaldırdık. O sahilin tamamını temizleyene kadar ben buradan ayrılmayacağım. O binaları tamamen temizledikten sonra görevimden ayrılacağım. Bu konudaki bütün sevap da günah da şahsıma aittir" diye konuşmuştu.

ÇEVRECİLERİ AYIPLADI!

Akdeniz Belediyesi kayyumu Aktaş, aynı açıklamasında çevrecileri de Adanalıoğlu sahiline karşı duyarsız kalmakla eleştirerek, “Kentte çevreci olduğuyla iftihar eden, ‘efendim burada nükleer santral yapılıyor’ diye olaylar çıkaran insanların, Adanalıoğlu gibi güzel bir sahilde gerçekleşen hukuksuzluğa tepki göstermemesi çok büyük ayıptır” ifadelerini kullanmıştı.

Göreve geldiğinde personel ve maddi anlamda belediyenin zor günler geçirdiğini söyleyen Aktaş, “Hükümetimiz tarafından hem kaymakam olarak hem de belediye başkanı olarak görevlendirildim. Arkadaşlarımla birlikte bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. Göreve geldiğimiz 6 aylık süre zarfında belediyeyi çalışır hale getirdik. Belediyeyi vatandaş odaklı hale getirdik. Bu anlamda Mersin'den gönlüm rahat şekilde ayrılacağım” demişti.

Aktaş, engelli parkı yapımı, yaşlılara evinde sağlık hizmeti, çocuklara beceri kursları gibi hizmetlere imza attıklarını, sorunların başında gelen imar sorununu çözüme kavuşturduklarını da kaydetti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA