Toplantıyı engellemek için sahte bomba ihbarı yaptılar! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toplantıyı engellemek için sahte bomba ihbarı yaptılar!


 

Mersin Çevre ve Doğa Derneği üyeleri, Silifke Taşucu’na kurulmak istenen Tersane Projesi’nin ÇED toplantısında yaşanan olaylar nedeniyle Akter yetkililerine sert tepki gösterdi, yetkilileri sahte bomba ihbarı yapmakla suçladı.

Mehmet Nabi Batuk

Silifke’nin Taşucu Mahallesinde Akter Akdeniz Taşucu Gemi Sanayi A.Ş. tarafından Seka Liman Sahasına yapılmak istenen tersane projesi için geçtiğimiz önceki gün ÇED toplantısı yapılmış, tersane projesine itirazlarını anlatmak üzere yöre halkı toplantıya kalabalık bir katılım sağlamıştı. Ancak gergin geçen ÇED toplantısında önce bomba ihbarı yapılarak salon boşaltılmış, çıkan olaylarda da 2 kişi gözaltına alınmıştı.

Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelen Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) üyeleri, kendilerinin de katıldığı ÇED bilgilendirme toplantısında yaşanan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan yöre halkı ve kendilerine yönelik sert güvenlik uygulamalarına tepki gösteren çevreciler, halkın ve çevrecilerin toplantıya katılımını engellemek isteyen Akter Akdeniz Taşucu Gemi Sanayi A.Ş yetkililerinin sahte bomba ihbarı yaptığını iddia etti.

“ŞİRKET YETKİLİLERİ HALKIN İSTEMEDİĞİ YATIRIMIN YAPILAMAYACAĞINI BİLMELİDİR”

ÇED toplantısında yaşanan gerilim ve güvenlik güçleri ile vatandaşlar arasında yaşanan arbede hakkında bilgi veren MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, “İnsanları korkutmak amacıyla güç kullanarak antidemokratik tavırlarla halkın ÇED toplantısına katılımını engellemek hukuksuzdur ve ÇED yönetmeliğine aykırıdır. Halkın demokratik hakkını kullanmaya tahammül etmeyen ve halka kötü muamele uygulatan Akter Akdeniz Taşucu Gemi Sanayi A.Ş.yetkililerini kınıyoruz. Şirket yetkilileri halkın istemediği yatırımın yapılamayacağını bilmelidir” diye konuştu. Aslan, Akter yetkililerinin, toplantıya yüksek katılım olması nedeniyle sahte bomba ihbarı yaparak, yöre sakinlerinin toplantıya katılımını engellemeye çalıştığını ileri sürdü.

“TERSANEDEN ÇIKACAK ZEHİRLİ GAZLAR SUYA, TOPRAĞA VE HAVAYA KARIŞACAK”

Aslan, Seka Limanı Bölgesi’nin, 1990’da Özel Çevre Koruma Alanı, 1994’te Ramsar A Sınıfı Sulak Alanı, 1996’da ise 1’inci derece Doğal Sit Alanı ilan edildiğini de hatırlatarak şöyle konuştu: “Seka Liman sahasına yapımı planlanan tersanede farklı hammaddeler kullanılarak yat, tekne ve gemi inşası, tekne ve gemi bakım-onarım işlemleri yapılması planlanmaktadır. Tersanede ayrıca dış ülkelerin ömrünü dolduran gemileri de sökülecektir. Tersanenin inşaat ve işletme sırasında kullanılacak malzemelerin sonucunda meydana gelecek kimyasalların ve fiziksel işlemlerin sonucunda açığa çıkacak zehirli gazların, ağır metallerin yaratacağı hava, toprak ve deniz suyu kirliliğinin Göksu Deltası’na, bölgenin turizmine ve 1. derece tarımsal niteliği olan topraklara ve insan sağlığına çok zarar vereceği açıktır.”

"SEKA ARAZİSİNİN SANAYİ ÇÖPLÜĞÜNE DÖNÜŞMESİNİ İSTEMİYORUZ”

Danıştay kararıyla tersane yapımına izin verilmeyen, verimli tarım arazilerine, turizm bölgelerine ve Göksu Deltasına zarar verecek olan tersane projesine karşı olduklarını vurgulayan Sabahat Aslan, “Silifke Taşucu’nda yaşayan halk ve Silifke Belediyesi, SEKA liman sahasına planlanan tersaneye karşıdır. Taşucu SEKA limanı ve arazisi halkındır. SEKA arazisinin sanayi çöplüğüne dönüşmesini istemiyoruz, arazinin halkın kullanımına elverişli olacak şekilde Yeşil Alan olarak düzenlenmesini talep ediyoruz. Bunun için mücadelemizin hukuksal ve demokratik olarak devam edeceğini kamuoyuyla paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA