Kadın platformundan Sığınma ve danışma evi çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadın platformundan Sığınma ve danışma evi çağrısı


 

Mersin Kadın Platformu, Türkiye’nin imzalamış olduğu uluslararası anlaşmalar ve mevcut Anayasasındaki yasalara rağmen Mersin’deki Mezitli, Toroslar, Erdemli ve Silifke İlçe belediyelerinin kadın sorunlarına ilişkin üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmediğini açıkladı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Kadın Platformu, düzenlediği basın toplantısında Mersin’deki yerel yönetimleri; Türkiye’nin Uluslararası alanda imzaladığı Avrupa Konseyi Sözleşmesi ve 5393 sayılı Belediyenin görev, yetki ve sorumluluklarını düzenleyen Kanun hükümlerine uymamakla suçladı. Kadın Emeği Derneği Mersin Şubesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Mersin Kadın Platformu’ndan Zübeyde Akpınar, Mezitli, Toroslar, Erdemli ve Silifke İlçe Belediyeleri’nin kadın sorunlarının çözümü noktasında üzerine düşen ve etik ve yasal olarak belirlenmiş görevlerini yerine getirmediğinin altını çizerek duyarlılık çağrısı yaptı.

MEZİTLİ, TOROSLAR, ERDEMLİ VE SİLİFKE’DE KADIN SIĞINMA VE DANIŞMA MERKEZLERİ HALA YOK
Hem devletin hem de belediyelerin, kadın sorunları karşısında hem etik hem de hukuki açıdan belirlenmiş görevlerini yapmaması nedeniyle birçok kadının şiddet ortamına geri  döndüğünün vurgulayan Akpınar, İlçe belediyelerine çağrıda bulunarak “Mersin’de 7 ilçede yasal zorunluluğu olmasına karşın sadece büyükşehir ve Tarsus Belediye’sinin sığınma evi mevcuttur. Yenişehir Belediyesi 2 sığınma evi binası yapmış ancak daha sonra bu kurumları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devretmiş, Mezitli, Toroslar, Erdemli ve Silifke Belediyeleri ise kadın sığınma evi açmamıştır. Akdeniz Belediyesi’nde var olan sığınma evi ise atanan kayyum tarafından kapatılmıştır.Bu gerçekten yola çıkarak belediyeleri “Kadın Danışma Merkezi  ve sığınma evi” açmaları konusunda göreve çağırıyoruz” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA