Sadece koruyucu değil ‘aile’ oldular! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sadece koruyucu değil ‘aile’ oldular!


 

Mersin’de kimsesiz ve bakıma muhtaç çocuklara koruyucu aile olarak, onlara sevgi ve yeni bir gelecek veren 400’e yakın yurttaş, Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak tarafından verilen iftarda kent ile buluştu.

Vali Özdemir Çakacak ve Eşi Kevser Çakacak; Mersin Valiliği himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruyucu ailelere destek olmak ve ‘Koruyucu Aile Hizmet Modeli’ni tanıtmak amacıyla düzenlenen iftar programında koruyucu aileler ve çocuklarla buluştu.

Marehan Center’da düzenlenen iftara, ev sahipliği yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Veysel Topkaya’nın yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız ve Eşi Nurhan Yıldız, il protokolü ve koruyucu aileler ile çocuklar dahil 400’e yakın davetli katıldı.

“RAMAZAN AYI, TOPLUMSAL BÜTÜNLEŞMEMİZİ HER ZAMANKİNDEN DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE SAĞLAMAKTADIR”

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından iftar duasının okunmasıyla devam eden programda yaptığı konuşmasına, Ramazan ayının manevi atmosferinde koruyucu ailelerle birlikte iftar açıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Vali Özdemir Çakacak konuşmasını, mübarek Ramazan ayının ülkemize, Milletimize, İslam âlemine ve insanlığa hayırlar ve bereketler getirmesi temennisiyle sürdürdü.

“KORUYUCU AİLE PROGRAMI İLE YAVRULARIMIZIN SICAK YUVA ÖZLEMİ GİDERİLMEKTEDİR ”

Konuşmasının devamında, başta Milli ve manevi değerler olmak üzere, tüm insani değerlerin bireylere ilk olarak aile ortamında öğretildiğinin de altını çizen Vali Çakacak, çeşitli sebeplerden dolayı Devletimizin koruması altında olan çocuklar için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde başlatılan koruyucu aile programı ile koruyucu ailelerin adeta bir can simidi olduğunu, aile sıcaklığından yoksun çocukların sıcak bir yuva özlemini en iyi şekilde giderdiğini ifade etti.

Koruyucu Aile Programı çerçevesinde, ülke genelinde 4.319 aile tarafından, 5.247 çocuğa sahip çıkıldığını da sözlerine ekleyen Vali Özdemir Çakacak, Mersin’de 110 aile tarafından 142 çocuğa gerçek bir yuva ortamı sunulduğun bilgisini vererek, bu konudaki duyarlılığın Mersin’de en güzel şekilde sergilendiğini belirtti.

“KORUYUCU AİLELER, BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMA ATMOSFERİNİN TÜM YILA YAYILMASINA KATKI SAĞLAMAKTADIR”

Sıcak bir yuva hasreti çeken çocuklara kol kanat gererek sıcak bir yuva ortamı sağlayan ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine ön ayak olan Koruyucu Ailelerin bu yönleriyle, Ramazan ikliminde Milletçe yaşadığımız birlik, beraberlik ve dayanışma atmosferinin tüm yıla yayılmasını sağlayarak, toplumumuza çok güzel bir örnek teşkil ettiğini belirterek sözlerini sürdüren Vali Çakacak, sıcak bir yuva ortamından yoksun çocukları, sevgi ve saygının en üst düzeyde yaşatıldığı aile ortamına dahil eden tüm ailelere teşekkür etti.

Sözlerini, devletin ve hükümetin çeşitli nedenlerle aile ortamından mahrum kalan çocukları, yurt ve yuvalarda misafir ederek her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasına büyük önem verdiğini de kaydederek sürdüren Vali Özdemir Çakacak, “Devletimiz insanın, hele de küçük yavrularımızın maddi ihtiyaçlarından çok manevi gereksinimlerinin karşılanmasını ve sevgi ekseninde sıcak bir yuvada yetişmelerini hayati önemde görmektedir. Bu doğrultuda bu çocuklarımızın kardeş, anne, baba sevgisinin en temiz ve masum haliyle en güçlü şekilde yaşatıldığı aile ortamında, Milli ve manevi değerlerine bağlı, Milletine ve insanlığa faydalı bireyler olarak yetişmelerini teşvik etmektedir” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda, kentte ve ülke genelinde milletinin ve devletinin geleceği olan çocukların ve gençlerin en iyi koşullarda yetişmesi ile aydınlık kılınacağını belirten Vali Çakacak sözlerini, koruyucu ailelere, bu sorumluluğu paylaştıkları için minnettar olduğunu dile getirerek noktaladı.

YILIN BABASI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Protokol konuşmaları sonrasında Vali Özdemir Çakacak’ın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yılın babası olarak seçilen ve ödülünü bizzat Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın elinden alan baba Mustafa Boyraz’a plaket, Kevser Çakacak’ın da anne Azize Boyraz’a çiçek takdim etmelerinin ardından, minik Kader’in koruyucu ailesi için yazmış olduğu şiiri okuması katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.

İftar programı, Vali Özdemir Çakacak ve Eşi Kevser Çakacak’ın koruyucu aileler ve çocuklarla toplu fotoğraf çektirmeleri ve onlarla yakından ilgilenerek bir süre sohbet etmelerinin ardından sona erdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA