Mersin’den bakanlığa, ‘tarım haritası’ çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’den bakanlığa, ‘tarım haritası’ çağrısı


 

Milletvekili Çamak, Mersin’in tarım potansiyelinin değerlendirilmesi için coğrafi işaretleme çalışması yapılarak tarım haritası oluşturulmasını önerdi. Çamak, yöresel ürünlerin korunması ve tanıtılması için de ilgili bakanlığı göreve çağırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak Mersin’de tarım sektörünün sorunlarını ve beklentilerini dile getirdi.

Mersin’in sahip olduğu iklim ve verimli topraklarla tarıma dayalı üretim yapan ve tarıma dayalı ticaret yapabilecek bir kent olduğuna işaret eden Çamak,  “Türkiye’nin tahıl, meyve ve sebze ambarlarından biri olmasına karşın Mersin’de halihazırda uygulanan bir tarım politikasının olmaması kent tarımını zora sokmaktadır” dedi.

Milletvekili Çamak, Mersinlilerin, ürünü ve üreticiyi koruyan, pazar desteği ve gelir desteği sunan bir tarım politikasının oluşturulmasını beklediğini kaydetti.  Çamak,  “Bunun için öncelikle Mersin'de tarım arazilerinin yapıları göz önünde bulundurularak toprak, topografya ve iklimsel özelliklerin tarımsal üretim verimliliği incelenmeli, buna göre bir coğrafi işaretleme çalışması yapılarak Mersin’in tarım haritası oluşturulmalı, yöresel ürünler korunmalı ve tanıtılmalıdır. Ayrıca Mersin'in tarım bölgelerinde var olan sanayi tesislerinin tarıma zarar vermemesi için gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir” diye konuştu.

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI ÇELİK’E MERSİN SORUSU

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Mersin tarımıyla ilgili beklentileri, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde de gündeme getirdi. Çamak, önergesinde şu sorulara yerdi:  “Mersin ili için şehrin verimli toprak ve Akdeniz iklim özelliklerini göz önünde bulundurarak kentsel bir tarım politikası geliştirilmesine dair herhangi bir çalışmanız var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?  Mersin'de üretim verimliliğini artırmak ve üreticinin üretimini zor durumda kalmadan satabilmesi için bugüne kadar gerçekleştirilen tarım politikaları nelerdir? Mersin'de tarım verimliliğini artırmanın ilk adımı olarak planlı bir çalışmanın ilk basamağı niteliğinde bir coğrafi işaretleme çalışması yaparak bir Mersin'in bir tarım haritasını çıkarmayı planlıyor musunuz? Mersin'in tarım bölgelerinde var olan sanayi tesislerinin tarıma zarar vermemesi açısından herhangi bir uygulamanız var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA