ŞÜPHELİ TOPLANTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞÜPHELİ TOPLANTI!


 

Taşucu Tersanesi Projesine ilişkin ÇED toplantısında taraflar karşı karşıya geldi. Hararetli tartışmaların yaşandığı toplantıda, şüpheli paket ihbarı üzerine salon önce boşaltıldı, ardından tekrar girişlere açıldı...

Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi’nde, eski SEKA Liman Sahası üzerine kurulması planlanan tersane ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci, bölge halkı ile çevrecilerin tepkisi ve direnişine rağmen sürüyor. Zira tersanenin, çok sayıda kuş çeşidi ve bitki türüne ev sahipliği yapan Göksu Deltası yakınlarında kurulması planlanıyor.

AKTER Akdeniz Taşucu Gemi Sanayi AŞ.’nin kurmak istediği tersane ile ilgili dün gerçekleşen ÇED toplantısıyla süreç büyük oranda tamamlanmış olacak. Gün içerisinde sosyal medya hesapları üzerinden seslerini duyurmaya çalışan Taşucu sakinleri ve çevreciler, ÇED toplantısının yapılacağı tesisin hemen bitişiğinde ve faaliyette olan bir akaryakıt istasyonun yer aldığını belirterek, bu nedenle toplantı yerinin mevzuata aykırı olduğunu yazarak, bilgilendirme toplantısının iptal edilmesi gerektiğini ifade etti.

Tehlikeye rağmen, polisin yaptığı üst aramasından sonra toplantının yapılacağı tesise girmek zorunda kalan vatandaşlar, sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlar ile “Akaryakıt ve LPG istasyonu içerisinde yüzlerce kişinin geleceği ve saatlerce kalıp kullanacağı yerlerin oluşturduğu ve oluşturacağı tehlikelerden kaynaklı her türlü etkinliğin bu alanlarda yapılması mevzuata uygun değildir” diyerek, Mersinlilerden destek istediler. Toplantı sırasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İl Müdürlüğü ve şirket yetkililerinin tesis hakkında bilgi vermeye başladığı anda bir grup düdük çalıp toplantıyı protesto etti. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Ancak bu sırada gelen şüpheli paket ihbarı üzerine salondaki vatandaşlar dışarıya çıkarıldı. Vatandaşlar, arama yapıldıktan sonra salona tekrar alındı.

Toplantıda söz alan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, tersane projesine karşı olduklarını, belediye olarak mücadelelerini sürdüreceklerini, ancak yetkilileri de dinlemek gerektiğini söyledi. Ortalığın sakinleşmesiyle yetkililer konuşmalarına devam etti. Vatandaşların da isteklerini dile getirmesinden sonra ÇED toplantısı sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA