Ormancılar çölleşmeye dikkat çekti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ormancılar çölleşmeye dikkat çekti


 

Mersin’de orman Bölge Müdürlüğü’nün, Dünya Çölleşme Günü’nde yaptığı etkinlikler farkındalık oluşturdu.

17 Haziran Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü kapsamında Kipa AVM’de 16-17-18 Haziran günlerinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Öncelikle alışveriş merkezi içerisinde ormancılık faaliyetlerine ait resim sergisi açılarak, ‘Arazi Evimiz, Bizim Geleceğimiz’ sloganı ile kamuoyuna duyuruldu. Ayrıca, fidan dağıtımı gerçekleştirilerek Mersinlilere 5 bin adet biberiye, defne, fıstıkçamı, badem gibi fidanlar ücretsiz dağıtıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Birleşmiş Milletler (BM) Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi’nin 17 Haziran 1994 tarihinde Paris’te kabul edildiğini anımsatarak, “Sözleşme 50 ülkenin onayını aldıktan sonra 26 Aralık 1996 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu tarihte ülkemizde her yıl 17 Haziran gününde günün anlam ve önemine binaen muhtelif etkinlikler ile düzenlenerek farkındalık yaratılması sağlandı” dedi.

ÇÖLLEŞMENİN EN BÜYÜK NEDENİ EROZYON

Ülkemizde çölleşmenin başlıca nedenlerinden birisinin erozyon olduğunun da altını çizen Yılmaz, “Tarım arazilerinin yüzde 59’u meraların 64’ü orman arazilerinin, yüzde 54’ü çeşitli şiddette erozyona maruz kalmaktadır. Ülkemizde tabii çöl bulunmamakla birlikte, coğrafi konumu, iklimi, topoğrafyası ve toprak şartları ülkenin toprak bozulmasına ve kuraklığa karşı hassasiyetini artırmakta, bu durum çölleşme ve kuraklıktan en fazla etkilenen ülkeler arasında yer almamıza neden olmaktadır. Dünyada en fazla ağaçlandırma yapan ülkeler arasında ilk üçteyiz. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğümüz hedef ve politikaları çerçevesinde Mersin’de de ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem vermekteyiz. 2016 yılı içinde 19 milyon fidanı toprakla buluşturarak Türkiye’de en fazla fidan diken il olduk. Çölleşme ve erozyonu önlemek için ağaçlandırma çalışmalarımız artarak devam edecek” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA