Kumaş Tasarım Yarışması tüm rekorları alt üst etti! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kumaş Tasarım Yarışması tüm rekorları alt üst etti!


 

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (ATHİB), 2012 yılından bu yana düzenlediği “Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması” bu yıl rekor başvuru aldı.

Birlik bünyesinde faaliyet gösteren firmaların tasarım kapasitelerinin arttırılması ve yarattıkları katma değeri arttırmak amacıyla düzenlenen yarışma, başta bölgede kurulu üniversiteler olmak üzere Türkiye genelindeki öğrencilerin yaratıcılıklarını desteklemeye ve sektöre kazandırmaya da katkı sağlıyor.

BAŞVURU REKORU

Türkiye’deki tekstil tasarım ve tekstil mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrencilere açık olan yarışma kapsamında 83 başvuru alınmış ve seçici kurul jüri değerlendirme toplantısı Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Genel Sekreterliği binasında yapıldı.

Yarışma ile her geçen gün daha fazla gence ulaştıklarını ve hem bölgenin hem de ülkenin tasarım çehresini değiştirmek için aralıksız çalıştıklarını belirten ATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, oldukça mutlu olduklarını ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür ettiğini belirti.

İlk 10 finalistin isimleri; Fatma Süleymanoğlu, Hande Yener, Melis Kabail, Nesrin Nur Sarıköse, Nilay Bıldırcın, Pelin Aykar, Sena Azimli, Süreyya Süleymanoğlu, Şengül Akçam ve Yasemin Öztoprak olarak Seçici Kurul Jüri Üyeleri tarafından belirlendi.

DERECEYE GİREN KUMAŞLAR DOKUNUYOR

Temmuz ayında LCW Kurumsal Akademi işbirliği ile bu sene ikinci kere ve ATHİB Finalistlerine özel düzenlenecek olan Trend Takibi ve Analizi Eğitimi alacak olan finalistler akabinde Türkiye’nin en önemli dokuma kumaş üreticileri olan üretici firmalarda üretimlerine başlayacaklar. Üretici Sponsor Firmalar olan Arseteks, Bossa, Boyteks, BTD Tekstil, Kıvanç Tekstil, Kimteks, Kipaş, Oğuz Tekstil ve Şirikçioğlu Mensucat’ta hem üretim hem dokuma stajlarını yapacak olan finalistler Ekim ayının başında Adana’da gerçekleştirilecek olan Final Gecesi’ne kadar hazırlıklarını firmalardaki mentörleri ile  tamamlayacaklar.

FİNALİSTLERE NUMUNE DOKUMA TEZGAHI HEDİYE EDİLİYOR

Yarışma ödülleri kapsamında finale kalan on öğrencinin tümü numune dokuma tezgahı, LCW Kurumsal Akademi eğitimi ve Paris Premiere Vision Tekstil Fuarı’nı ziyaret etme hakkını kazandı. Ekim ayından düzenlenecek olan Final Gecesi’nde dereceye giren ilk 3 finalist para ödülü ile ödüllendirilecek ve birinci olan finalist Ekonomi Bakanlığı desteği ile 2 yıl yurtdışı eğitim hakkı kazanacak.

Üniversite sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olarak gösterilen bu yarışmanın hem bölgeye hem de Türkiye’ye kattığı katma değerlerin öneminden söz eden Kıvanç, ATHİB’in üzerine düşeni yaptığını belirtti. İnsan kaynaklarına yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğuna dikkat çeken ATHİB Başkanı, halihazırda yurtdışı eğitimlerini tamamlayan 2 ATHİB finalistinin Türkiye’ye döndüğünü ve ATHİB bünyesinde danışmanlık yapmak üzere kendileri ile irtibata geçtiklerini belirtti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA