Minik Kalpler Projesi’nin birinci dönemi tamamlandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Minik Kalpler Projesi’nin birinci dönemi tamamlandı


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi işbirliğiyle, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile geçtiğimiz yıl 15 Aralık’ta başlayan “Minik Kalpler” projesi kapsamında ilkokullarda çocuklara yönelik kalp taraması faaliyetleri 2016-2017 eğitim-öğretim yılının son

Özellikle çocukların kalple ilgili problemlerini erken yaşta teşhis ederek tedavisini sağlamak adına başlatılan ve binlerce öğrenciye ulaşan Minik Kalpler Projesi’nin ilk dönemi tamamlanarak risk altında olan çocuklar tespit edildi. Çocukların, ailelerin ve toplumun geleceği için son derece önem arz eden proje ile Akdeniz, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde toplam 26 okulda 7 bin 185 öğrencinin EKG taraması yapıldı.

Minik Kalpler Projesi kapsamında çekilen EKG’ler ortak bir hasta bilgi sistemine online olarak aktarılırken, EKG okuma programı yardımı ile raporlanması sağlandı. 26 okulda yapılan kalp taraması sonrası proje yürütücüsü Prof. Dr. Olgu Hallıoğlu Kılınç ve ekibi tarafından yapılan değerlendirmelerde, 545 çocuk ekokardiyografi için çağrıldı. Bu çocuklar arasından 125 öğrencide ciddi veya hafif derecede olmak üzere yapısal veya ritim bozukluğu gibi patolojik sonuç saptandı. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi çocuk kardiyologlarınca değerlendirme süreci devam eden proje sayesinde erken teşhis yapıldı.

2017-2018 eğitim-öğretim yılını kapsayan ve Ekim ayında ikinci dönemi başlayacak olan proje ile Mersin genelinde farkındalık düzeyi yükseltilecek, erken tanı ile tedavi şansı ve yaşam kalitesinin arttırılması sağlanacak. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA