Şatafatlı iftarın maliyeti ne kadar? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şatafatlı iftarın maliyeti ne kadar?


 

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, TBMM Şeref Kapısı önünde Meclis Başkanlığı’nca verilen şatafatlı iftar yemeğini eleştirdi.

“​Milletin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde şatafatlı protokol iftarları verilmesi kültürümüzle bağdaşmamaktadır” diyen Atıcı, “İnancımıza ve kültürümüze göre ibadet de, hayır da kişiseldir. TBMM Başkanlığı’nca düzenlenen bu iftar yemeğinin giderlerinin milletin sırtına yüklendiği konusunda bir algı oluşmuştur” diyerek, bu algıyı ortadan kaldırmak üzere Meclis Başkanı'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

BU YEMEK İÇİN KAÇ TL HARCANDI?

Milletvekili Atıcı önergesinde şunlara değindi; “Ramazan Ayı; kardeşliğin ve barışın ön planda olduğu; yardımlaşma ve dayanışmanın pekiştirildiği, insanlar arasındaki her türlü ayrımın ortadan kaldırılarak sofraların paylaşıldığı önemli ve çok anlamlı bir aydır. Ramazan Ayı’nda vatandaşlar oruçlarını tutarak ibadetlerini yerine getirirken aynı zamanda kendilerini sorguya çekme fırsatı bulup yanlışlarından dönme imkânı yakalarlar. Ramazan Ayı’nın ruhunu yaşamak ve yaşatmak için öncelikle israftan ve şatafattan kaçınılması gerekir.  14 Haziran 2017 Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Şeref Kapısı önünde Meclis Başkanlığı’nca şatafatlı bir “protokol” iftar yemeği organize edilmiştir. Gün boyu Meclis’in tüm personelleri seferber edilerek, hazırlıklar yapılmış; gerek güvenlik düzeni, gerekse araç otopark düzeni sırf bu yemek için değiştirilmiştir. Milletin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde şatafatlı protokol iftarları verilmesi kültürümüzle bağdaşmamaktadır. İnancımıza ve kültürümüze göre ibadet de, hayır da kişiseldir. TBMM Başkanlığı’nca düzenlenen bu iftar yemeğinin giderlerinin milletin sırtına yüklendiği konusunda bir algı oluşmuştur.

Bu algıyı ortadan kaldırmak üzere; Bu iftar yemeği için yemek ve personel giderleri dahil olmak üzere kaç TL harcanmıştır? Bu iftar yemeğinin giderleri nereden karşılanmıştır? Bu iftar yemeğine davet kriterleri nelerdir? Bu kriterler kim tarafından belirlenmiştir?”. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA