“Bu yapılar kültür mirası listesine alınmalı” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Bu yapılar kültür mirası listesine alınmalı”


 

Saint Paul Kuyusu, Kızkalesi, Alahan Manastırı ve Mamure Kalesi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması gerektiğine dkikat çeken Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Turizm Bakanı’na “Bu yönde bir çalışmanız var mı” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Mersin’in kültür turizmi potansiyeline ve tanıtım sorunlarına dikkat çekti.

“Bir turizm kenti olan Mersin'in yeterli ve etkili tanıtımı için devletin desteğine ihtiyacı vardır” diyen Çamak,  şehrin önemli kültür varlıklarından Saint Paul Kuyusu ve Saint Paul Kilisesi, Kızkalesi ve Korykos Antik Kenti, Alahan Manastırı ve Mamure Kalesi'nin UNESCO Kültürel Miras Geçici Listesi'nde yer aldığını vurguladı.

Bu kültürel varlıkların, geçici listeden UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınmasının Mersin’in tanıtımı açısından önemli bir adım olacağını belirten Çamak, “Bu varlıklarımızın Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması için öncelikle Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında Mersin'de bir alan yönetimi kurulu kurulmalıdır. Bunun için oluşturulacak turizm master planıyla inanç, yayla, dağ, spor, gastronomi, kongre ve fuar turizminde bir atılım olacağı kanısındayız” dedi.

BAKANLIK NE YAPIYOR?

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, konuyla ilgili olarak ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi de verdi.

Çamak önergesinde, “Mersin’de UNESCO Kültürel Miras Geçici listesinde yer alan; St. Paul Kuyusu ve St. Paul Kilisesi,  Kızkalesi ve Korykos Antik Kenti, Alahan Manastırı, Mamure Kalesi gibi dünya çapında öneme sahip turistik tarihi eserlerin hak ettikleri şekilde UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesi için bakanlığınız bünyesinde herhangi bir çalışma var mıdır?  Bu anlamda gerekli çalışmaların yerine getirilmesi açısından 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında bir ‘Alan Yönetimi Kurulu’nun kurulması için gerekli çalışmaları yapmayı düşünüyor musunuz” sorularına yer verdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA