Sahil Güvenlik Teşkilatı 35 yaşında | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sahil Güvenlik Teşkilatı 35 yaşında


 

Mersin’de Sahil Güvenlik Teşkilatı, kuruluşunun 35’inci yıl dönümünü şehit aileleri ve gazilerle kutladı.

Sahil Güvenlik Teşkilatı’nın 35. kuruluş yıldönümü münasebetiyle, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı SG Albay Fatih Erhan ve Eşi’nin ev sahipliğinde iftar programı düzenlendi.

Mersin Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı’nda görev yapan 'TCSG Yaşam Gemisi’nde düzenlenen iftarda şehit aileleri ve gazilerle buluşuldu. Geceye, Vali Özdemir Çakacak ile eşi Kevser Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız ve eşi’in yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, il protokolü, askeri ve adli erkan da katıldı.

“SAHİL GÜVENLİK TEŞKİLATI BAŞARILARIYLA GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR”

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un okuduğu iftar duası ile devam eden programda Vali Özdemir Çakacak, bir konuşma yaptı. Ramazan ayının manevi atmosferinde şehit aileleri ve gazilerle buluşmaktan onur duyduğunu ifade eden Çakacak, Ramazan ayının ülkeye, millete, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar ve barış getirmesi temenni etti.

Konuşmasının devamında Sahil Güvenlik Teşkilatı’nın 35 yıldır denizlerde başta insanların hayatını kurtarmak gibi önemli bir görev olmak üzere, her türlü yasa dışı faaliyetle etkin mücadelede mesai mefhumu gözetmeksizin görevini canla başla yerine getirdiğini belirten Çakacak, teşkilatın sergilemiş olduğu özverili çalışmalar, insan hayatını hiçe sayan tacirlere geçit vermemeye ve uyuşturucu ticaretinin engellenmesine yönelik gerek bireysel, gerekse de ulusal ve uluslararası emniyet güçleri ile gerçekleştirdiği ortak operasyonlardaki başarısıyla da ülkemizin ve Milletimizin göğsünü kabarttığını ifade etti.

“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE, AYNI ZAMANDA TERÖRE VURULAN DERİN BİR DARBEDİR”

Elde edilen bu başarının, teşkilatın uluslararası arenada adından sıkça söz ettirerek, dünyanın saygın sahil güvenlik birimleri arasında en ön sıralarda yer almasını sağladığını da sözlerine ekleyen Vali Çakacak, “Sahil Güvenlik Teşkilatımız, Milletimizin teşkilata gösterdiği teveccühe layık olmak için canla başla çalışmaya, kendini geliştirerek başarısını sürekli kılmaya azim ve kararlılıkla devam etmektedir. Nitekim 7 Haziranda uluslararası sularda sahil güvenlik, emniyet birimleri ve deniz kuvvetler komutanlığımızın desteğiyle ve tek seferde elde edilen en yüksek miktarda uyuşturucunun yakalanması ile sonuçlanan operasyon da bu başarılı çalışmaları taçlandırmıştır” şeklinde konuştu ve terörün en büyük mali destekçisinin uyuşturucu ticareti olması münasebetiyle, uyuşturucuyla mücadelenin aynı zamanda teröre vurulan derin bir darbe olduğunu vurguladı.

Konuşmasının sonunda bu başarılı operasyonları gerçekleştiren tüm birimleri ve personeli tebrik eden Vali Özdemir Çakacak sözlerini, vatan toprağının dört bir yanında insanlığın geleceği, devletin bekası ve milletin kardeşliği uğruna verilen mücadele sırasında şehitlik mertebesine erişen şehitlere Allah’tan rahmet, kahraman gazilere ise şükranlarını sunarak noktaladı. 

BÖLGENİN EN BÜYÜĞÜ

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Erhan ise, teşkilatın tarihçesini anlatarak başladığı konuşmasında, kurulduğu dönemde 42 unsura sahip iken bugün 192 sahil güvenlik botu, arama kurtarma gemileri, sahil güvenlik uçakları, helikopterler ve mobil radarları ile bulunduğumuz coğrafyanın en büyük sahil güvenlik komutanlıklarından biri durumuna geldiğini kaydetti.

Konuşmasının devamında yürütülen faaliyet ve çalışmalar hakkında bilgi aktaran Albay Erhan, denizlerimizi ‘Mavi Vatan’ olarak nitelendirirken, komutanlık olarak önceliklerinin insan hayatını kurtarmak ve her türlü yasadışı faaliyetle mücadele etmek olduğunu ifade etti. Konuşmasının sonunda 7 gün 24 saat esasına göre mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini icra ettiklerini ifade eden Albay Erhan sözlerini desteklerinden dolayı başta Vali Çakacak olmak üzere tüm mülki, adli ve askeri makamlar ile kamu kurum ve kuruluş yetkililerine teşekkür ederek sonlandırdı.

 İftar programı, Vali Çakacak ile Eşi Hanımefendi’nin, Şehit aileleri ve Gazilerle bol bol sohbet ederek, Şehitlerimizin Milletimize emaneti olan Şehit çocuklarıyla yakından ilgilenmesiyle devam etti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA