“AKP, FETÖ ile mücadelede samimiyetsizliğini ortaya koydu” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AKP, FETÖ ile mücadelede samimiyetsizliğini ortaya koydu”


 

CHP, FETÖ mensuplarına usulsüz şekilde ihale verildiği iddialarının araştırılması, örgütün ekonomik bağlarının ortaya çıkarılması için araştırma önergesi verdi ancak önerge AKP oylarıyla reddedildi. Önergenin ilk imzacısı olan CHP Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, önergenin reddedilmesinin AKP’nin FET

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, 19 Ekim 2016 tarihinde, TBMM Başkanlığı’na sunduğu meclis araştırması önergesinde, FETÖ’nün ekonomik ve siyasi bağlarının ortaya çıkarılması için, usulsüz şekilde verilen kamu ihalelerinin incelenmesi amacıyla meclis araştırması açılmasını talep etmişti. Bu önerge, CHP’nin grup önergesi olarak Çarşamba günü TBMM Genel Kurulu’na geldi. CHP grubu, milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını protesto etmek için genel kurulu toplu olarak terk edince araştırma önergesi CHP’nin olmadığı oturumda ele alındı ve AKP grubunun oylarıyla reddedildi.

Araştırma önergesinin ilk imzacısı olan CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, FETÖ terör örgütü üyeleri ve destekçilerinin ekonomik olarak nasıl bu kadar güçlendiklerinin ve kamuda nasıl bu kadar ihale alabildiklerinin araştırılması için önergeyi hazırladıklarını söyledi.

“EKONOMİK GÜÇ, YÖNETENLER DESTEK VERMEZSE ELDE EDİLMEZ”

Kuyucuoğlu, “Sırf bu nedenle kurulabilecek bir komisyonla, devlete sızmış olan örgütün çözülmesi, ve hâlâ bir tehdit olarak devam ettiği iddia edilen kripto şirketlerin, siyasetçilerin, işadamlarının ve kamudaki destekçilerinin ortaya çıkarılması mümkün olabilecekti. Ancak önergemiz AKP grubunun oylarıyla reddedildi. AKP grubu, FETÖ’nün ekonomik ve siyasi uzantılarının araştırılmasından kaçındı” dedi.

Kuyucuoğlu, “Bu örgütle mücadele ederken ekonomik olarak nasıl güçlendikleri, bunlara kimlerin izin verdiği, kimlerin destek verdiği, kamuda ihalelere yön verebilecek en kritik noktalara kadar nasıl geldiklerinin araştırılması gerekir. Bugün en çok tartışılan konuların başında, FETÖ terör örgütünün ekonomik gücü gelmektedir.  Örgütlenebilmenin en önemli ayaklarından birisi olan ekonomik güç, ülkeyi yönetenlerce desteklenmediği müddetçe elde edilemez. 14,5 yıllık AKP iktidarı döneminde birçok bakanın, milletvekilinin ve çeşitli kademelerdeki bürokratların ve siyasetçilerin, FETÖ terör örgütü elebaşı olarak ilan edilen şahsa dizdikleri övgüler, bize bu desteğin olduğunu açıkça göstermektedir” ifadelerini kullandı.

“BAŞBAKAN 8 BİN ŞİRKETİN FETÖ BAĞLANTILI OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ”

15 Temmuz sonrası Başbakan Binali Yıldırım’ın, 8 bin şirketin FETÖ bağlantılı olduğunu açıkladığını kaydeden Kuyucuoğlu,  darbe girişimi sonrasında yapılan operasyonlarda bazı şirketlerin adının geçtiğini, bazı tutuklamalar ve kapatmalar olduğunu ancak Başbakan’ın telaffuz ettiği rakama bakıldığında çok daha fazla şirketin FETÖ ile bağlantılı olduğunun görüldüğünü söyledi.

Kuyucuoğlu, “Böyle tehlikeli bir örgütün ekonomik olarak güçlenmelerine, kamuda en önemli görevlere getirilmelerine, askeriyede terfilerinin önünün açılmasına, haksız ihale almalarına ve devleti zarara uğratmalarına göz yumanlarla mücadele etmek gerekir. Örneğin bu gün başkentte parsel parsel satılan birçok arsanın üzerinde yapılmış, tespit edilen binalar vardır. Bunlar kimlere aittir, ne zaman verilmiştir, sorumluları kimlerdir? Bunlar ortaya çıkarılmalıdır. Yapılması gereken; hiçbir siyasi parti dönemi gözetilmeksizin; geçmişe dönük olarak, tüm kamu ihalelerinin araştırılması, kimlerin haksız ve kayırmacı olarak kamu ihalelerinden faydalandırıldığı, ihaleyi alan şirket ya da kişilerin, hangi üçüncü kişi ya da şirketlerle bu işleri paylaştığının araştırılması ile tespit edilen haksız kazançların tahsil edilerek hazineye aktarılmasıdır. Ve ilgili kişilerin haksız ihale almalarına aracı olan, kayıran siyasetçi, bürokrat ve diğer kim varsa cezalandırılmalarının önünün açılmasıdır” ifadelerini kullandı.

“DARBENİN ARKA PLANINI ARAŞTIRAMADIK”

FETÖ’nün ekonomik ve siyasi bağlantılarının meclis tarafından araştırılmasının, bu tehlikeli örgütle ve darbeci zihniyetle mücadele açısından önemine değinen Kuyucuoğlu, AKP’nin böyle bir araştırmaya yanaşmamasını kamuoyu vicdanına bıraktığını söyledi.

Kuyucuoğlu, “Darbeye birlikte karşı çıktık, ama darbenin arka planının araştırılması konusunda siyaset kurumu, meclis olarak ortak tavır alamadık.  Bir kez daha AKP iktidarının FETÖ örgütü ile mücadele konusundaki samimiyetini ve gerçek niyetini görmüş olduk” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA