“Hak, hukuk, adalet arıyoruz!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Hak, hukuk, adalet arıyoruz!”


 

Enis Berberoğlu’nun tutuklanması, CHP Mersin İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması ve yürüyüşle protesto edildi. İl Başkanı Özyiğit, “Hiçbir zaman damat olup biat etmedik, yandaş olup yalaka olmadık” diyerek, hükümeti sert sözlerle eleştirdi.

Mehmet Nabi Batuk

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun, MİT TIR’ları Davası kapsamında, Gazeteci Can Dündar’a olayın görüntülerini verdiği gerekçesiyle tutuklanması Mersin’de basın açıklaması ve kitlesel yürüyüşle protesto edildi. CHP İl yönetiminin tam kadro katıldığı açıklamaya, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, DİSK Genel–İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Tarım Orkam–Sen Mersin Şube Başkanı Kenan Hazar, Emekli–Sen Mersin Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu ve birçok STK temsilcisi katıldı.

“DAMAT OLUP BİAT ETMEDİK, YANDAŞ OLUP YALAKA OLMADIK”

Açıklamayı yapan CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, AKP hükümetini sert sözlerle eleştirdi, OHAL ile birlikte değişik meslek gruplarından yüz binlerce kişinin işinden atıldığını, tutuklandığını söyledi. Özyiğit, “Demokratik koşullarda mücadele eden tüm emekçiler, basın mensupları, cezaevine atılan tüm yurtseverler, 100’üncü gününe giren açlık grevleriyle mücadelenin umudu olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için adalet istiyoruz. Hiçbir zaman damat olup biat etmedik, yandaş olup yalaka olmadık. Hak hukuk ve adalet arayışımızı bugün de sürdürmeye kararlıyız. Olmadık bir işten mağduriyet yaratarak, hukukun temel kuralları ayaklar altına alınarak keyfi tutuklamalar yaparak insanlar sorgusuz sualsiz olarak, ispatı olmadan tutuklanmalarına karşıyız” dedi.

“HUKUKSUZ UYGULAMALARLA TOPLUMU YOZLAŞTIRIYORLAR”

İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına sert sözlerle eleştiren Abdullah Özyiğit, “Bu ülkede damatlar ve FETÖ Terör Örgütü’nün siyasi kanadındaki imamlar, hırsızlık ve talan yapan bakan ve vekiller, Atatürk’ün manevi şahsiyetine hakaret eden sapkınlar, çocuklarımıza yurtlarda tecavüz edenler, kadınlarımızı acımasızca katledenler,  kısacası iktidara yakın olanlar serbest bırakılarak elini kolunu sallayarak gezmektedirler. Toplumun hukuk ve adalete olan güvenini zedeleyerek kamu vicdanında derin yaralar açtılar. Hukuk devletin toplumsal düzenidir. Bu ülkede adaletten, hukuktan, temel hak ve özgürlüklerden bahsetmemiz söz konusu olabilir mi? Adalet mumla aranır, adalet dağıtıcıları ise iktidarın iki dudağının arasına ve talimatlarına bakarak karar verir hale gelmiştir. Asıl suçluların, yargılanmadığı masum insanların yargılanarak hapsedildiği ve ölüme terk edildiği bir süreç yaşıyoruz. TIR’larda gıda malzemesi vardı diyenler, kendileri değil miydi?” diye konuştu.

“KATARLI ŞEYHLERİN RAHATI İÇİN MEHMETÇİĞİ GÖNDERİYORLAR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından tüm ülkede eş zamanlı başlatılan adalet yürüyüşlerini selamlayan Özyiğit, sözlerini şöyle sürdürdü: “Halen ‘FETÖ’nün siyasi ayağı yoktur’ yalanını 80 milyonun gözünün içine baka baka söylemekten utanmıyorlar. Askerlerimiz gün oluyor şehirlere iniyor, gün oluyor dağlara çıkıyor, Suriye’ye giriyor. Şimdi de Katar’a zengin Arap şeyhlerinin çocuklarının milyarlık arabalarıyla Monte Carlo’lar da rahat gezebilmeleri için onların bekçiliğini yapmaya gönderiyorlar. Buna gönlümüz vicdanımız razı değil. Gün gelecek onlar yargılanacaklar. O gün geldiğinde adalet istiyoruz dediklerinde bu ülkede demokrasi, düşünce ve ifade özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, bağımsız yargı ve yargıçlar vicdanları ile hukukun temel ilkelerini hayata geçirecekler. Laiklik, demokrasi, sosyal hukuk devleti, özgürlük ve barış için tarihten gelen kader birliğimizin ve dayanışma duygularımızın devamlılığı için bağımsız bir Türkiye için 16 Nisan kardeşliğimizi çoğaltarak yaşam alanlarımızı, zeytinliklerimizi, mera ve kıyılarımızı koruyarak, kimsesizlerin kimsesi olmak için yürüyeceğiz.”    

CUMHURİYET MEYDANI’NA YÜRÜYÜŞ

Özyiğit’in basın açıklamasının ardından kitle, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Direne direne kazanacağız”, “AKP Halka hesap verecek”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları attı. Ardından ise protestoya katılan vatandaşlar, CHP Mersin İl Başkanlığı binası önünden Cumhuriyet Meydanı’na doğru ellerinde ‘Adalet’ yazılı afiş ve dövizlerle birlikte yürüyüşe geçti. Eylem, Saygı Duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile sona erdi.

KADINLARDAN ‘SESSİZ ADALET’ EYLEMİ

Öte yandan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını protesto eden CHP İl Kadın Kolları üyeleri de Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan Atatürk büstünün önünde buluşarak, yoğun sıcağa rağmen sessiz adalet eylemi gerçekleştirdi. Eyleme İl Gençlik Kolları üyeleri de destek verirken, CHP’li vatandaşlar adalet yazılı döviz ve afişler açtı.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA