Geleceğin sanatçıları mezun oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Geleceğin sanatçıları mezun oldu


 

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, bu yıl mezun olan ortaokul, lise ve lisans öğrencilerini Nevit Kodallı Oda Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen törenle uğurladı.

Törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Taşkıner Ketenci ile öğretim elemanları, mezun olmaya hak kazanan öğrenciler ve yakınları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Müdür Prof. Dr. Ketenci Devlet Konservatuvarı'nda nitelikli ve donanımlı sanatçılar yetiştirdiklerini belirterek ana sınıfından başlayan eğitimin yüksek lisans  programına kadar devam ettiğini söyledi. Yakın zamanda Çukurova Üniversitesi ile ortak yüksek lisans ve sanatta yeterlilik programı başlatacakları bilgisini veren Prof. Dr. Ketenci sözlerini şöyle sürdürdü: "Konservatuvar öğrencilerimiz pek çok alanda önemli başarılar elde ediyor. Çünkü bizim konservatuvarımızdaki çocuklar yalnızca birer öğrenci değil aynı zamanda geleceğin sanatçı adayları.

Bu yıl içinde okulumuza, ulusal ve uluslararası yarışmalarda 20 civarında ödül getirdiler. Bu demektir ki; her 5 öğrenciden birisi bize uluslararası derece getirdi. Konservatuvarımızda epeyce bir yapısal değişim başlattık. Fiziksel koşulların çocuklarımıza ve hocalarımıza uygun hale gelebilmesi için ve konservatuvarımızın akademik yapısını değiştirmek için çalışıyoruz. Bu aşamalardan sonra konservatuvarımız, çok daha nitelikli ve bilinirliği yüksek bir hale gelecek diye düşünüyorum."

Konuşmanın ardından konservatuvar öğrencilerinin hazırladığı iki ayrı dinleti sunuldu.

Törenin devamında, çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren konservatuvar öğrencilerine belge ve plaket takdim edildi. Tören, mezun olmaya hak kazanan öğrencilerin temsili diplomalarını almaları ve keplerini havaya fırlatmalarıyla sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA