“Akdeniz’de yapılacak projeler önce halka anlatılmalı” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Akdeniz’de yapılacak projeler önce halka anlatılmalı”


 

Akdeniz Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerini ağırlayan CHP Akdeniz İlçe Örgütü, “Akdeniz’de yapılacak projeler önce halka anlatılmalı” çağrısı yaptı.

Akdeniz Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş’ın yanı sıra, HDP, CHP, AKP ve MHP ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek, yeni dönem hedef ve projelerini anlattı, destek istedi.

Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Yiğit Gökşen, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte ilk olarak Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş’ı ziyaret etti. Akdeniz’de yapılacak hizmet ve projelerin yöre halkına doğru anlatılması gerektiğini ifade eden Gökşen, “Akdeniz ilçesi, Türkiye’de bulunan diğer ‘yavaş şehirler’ gibi bir cazibe merkezi haline getirilmelidir” dedi.

AKTAŞ: “AKDENİZ’İN KURTULUŞU KENTSEL DÖNÜŞÜMDE”

Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş ise, Mersin’de çarpık kentleşmenin en çok Akdeniz ilçesinde olduğunu vurguladı, ilçenin kurtuluşunun kentsel dönüşümde olduğunu söyledi. Mahmudiye, Kültür, Özgürlük ve Barış mahallelerinde dönüşümü başlattıklarını belirten Başkan Aktaş, Kazanlı ve Karaduvar beldelerinin sahil şeritlerinde ciddi boyutlarda doğal ve yeşil yaşam alanı düzenlemesi yapılması gerektiğini de kaydetti. Özellikle Kazanlı’da geniş bir alan olduğunu ve buranın projelerle değerlendirilebileceğini söyleyen Aktaş, Akdeniz’in turizmde cazibe merkezi haline gelebilecek kapasiteye sahip olduğunu ifade etti.

TARİHİ BİR MERSİN EVİ KENT KONSEYİ’NE TAHSİS EDİLECEK

Hamdi Bilge Aktaş, Akdeniz Kent Konseyi’nin çalışma koşullarını daha nitelikli düzeye çıkarmak için kütüphane ve öğrencilerin ders çalışabileceği bölümler, üst katlarında da toplantı ve idari personel odalarının bulunduğu tescilli tarihi Mersin evlerinden birinin Akdeniz Kent Konseyine tahsis edilmesi konusunda üst yazı ile başvuruda bulundukları da sözlerine ekledi. Aktaş, Kültür-Sosyal İşler Müdürlüğü hizmet binasının Konseye tahsis edilmesi için gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.

“BİRLİKTE HAREKET EDİLMELİ”

Akdeniz Kent Konseyi Yürütme Kurulu daha sonra, HDP Akdeniz İlçe Başkanı Mehmet Mirza Söylemez ve Eş Başkanı Hatice Şahin’i ziyaret etti. Konsey Başkanı Gökşen, Akdeniz'in çok zengin ve kültürel bir yapıya sahip olduğunu ve bu yapının çalışmalara da yansıtılmış olması gerektiği dile getirdi. Ayrıca, ekoloji desteklenerek insanların yaşayabileceği daha yeşil alanlara ihtiyaç olduğuna değinen Gökşen, farklı kültürlerin bölge için zenginlik olduğunu belirterek, bu bölgeyle ilgili projelerde hep birlikte hareket etmeye ihtiyaç duyulduğundan bahsetti.

HDP Akdeniz İlçe Başkanlığından Mehmet Mirza Söylemez, yardımlaşmaya ve bölge için çalışmayı desteklediklerini söyledi.

CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANLIĞINI ZİYARET

Akdeniz Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinin sonraki durağı, CHP Akdeniz İlçe Başkanlığı oldu. Konseyin yeni yönetimine başarılar dileyen CHP İlçe Başkanı Mustafa Sekendur, “Akdeniz zor bir ilçe. Yerel yönetimler konusunda ve ekonomik yönden çok önemli bir alan. Bunun için Akdeniz Kent Konseyine çok iş düşüyor” dedi. Akdeniz’de hayata geçirilecek projelerin, ilçe halkına danışılarak yapılması gerektiğine de dikkat çeken Sekendur, “Akdeniz’in bütün renkleriyle birlikte yürümeyi başarabilirsek, Mersin'e de örnek oluruz” diye konuştu.

“AKDENİZ’İN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN ORTAKLAŞMALIYIZ”

Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Yiğit Gökşen de, genel kurulun ardından ilk iş olarak ilçede bulunan siyasi partileri ziyaret ettiklerini, amaçlarının, Akdeniz’in sorunlarını ortaklaşarak çözmek için, parti ilçe başkanları ile bir toplantı yapmak olduğunu söyledi. Kentin işsizlik ve ekonomik sorunlarını çözme noktasında parti ilçe başkanlarının kanaat önderliği yapmalarını isteyen Gökşen, “Bu bölgeyi temsil edenlerin aynı masa etrafında toplanmasını istiyoruz. Çünkü ortak amacımız ilçemizi geliştirmektir. Akdeniz Kent Konseyi olarak biz buna hazırız” diye konuştu.

“AKDENİZ ORTAK PAYDAMIZ”

Konsey Yönetim Kurulu üyeleri, gün içinde AKP Akdeniz İlçe Başkanı Zafer Şahin Özturan’ı da ziyaret etti. Konsey yeni yönetimine başarılar dileyen Özturan, Akdeniz’in farklı bir yapısı ve mozaiği olduğuna ifade etti. İlçenin, birçok faklı kimliği bir arada barındırdığını kaydeden Özturan, Mersin Mezarlığında Hıristiyan ve Müslümanların mezarlarının bir arada olduğunu bulunduğunu anlattı. Mersin’in sivil toplum kuruluşlarına çok iş düştüğünü belirten Özturan, üreten STK’larla kentte güzel işler başarılabileceğini sözlerine ekledi.

Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Yiğit Gökşen ise, artık konuşmaktan çok icraata geçilmesi ve diyalogların ilerlemesi gerektiğini söyledi, “Çünkü ortak paydamız Akdeniz’dir. Akdeniz’de, eski belde belediyelerden kalan, şu an Akdeniz Belediyesi’ne ait olan tarıma elverişli alanlarla ilgili projeler yapılmalı, bu kapsamda çocuklarımızın tarım alanlarıyla tanışması sağlanmalı” dedi

MHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANLIĞINDAN DESTEK

Akdeniz Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, son olarak MHP Akdeniz İlçe Başkanı Seyfullah Erdoğan Alkaya’yı ziyaret etti. Konseyi siyasetten uzak tutmak gerektiğini söyleyen Alkaya, Akdeniz Bölgesi’nin hizmete çok ihtiyaç duyduğunu belirterek, Akdeniz’de 4 siyasi parti temsilcisinin bir araya gelip sorunlara çözüm üreterek Akdeniz Kent Konseyine destek sağlayabilecekleri fikrini onayladı.

Konsey Başkanı Gökşen de genel sekreterliği döneminde, Akdeniz’de bulunan partilere Genel Kurul çağrısında bulunduklarını hatırlattı, Akdeniz Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nda da 4 siyasi partiden temsilciler olduğunu anlattı. Gökşen, “STK’lar, üniversiteler, Mersin Barosu, Odalar, Kent Konseyleri ve siyasi partilerle birlikte hareket ederek Akdeniz’i cazibe merkezi haline getirmek için projesi olan gönüllü herkese Kent Konseyinin kapıları sonuna kadar açıktır” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA