Öğretmen adaylarının mezuniyet coşkusu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Öğretmen adaylarının mezuniyet coşkusu


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Eğitim Fakültesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı mezunları, Çiftlikköy Kampüsü Amfi Tiyatro’da yapılan törenle diplomalarını aldı. 9 programa bağlı 600’den fazla öğrencinin mezun olduğu tören, geniş bir katılım eşliğinde gerçekleşti.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Eğitim Fakültesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı mezunları, Çiftlikköy Kampüsü Amfi Tiyatro'da yapılan törenle diplomalarını aldı. 9 programa bağlı 600’den fazla öğrencinin mezun olduğu tören, geniş bir katılım eşliğinde gerçekleşti.

Törene; Vali Yardımcıları Cemal Yıldızer ve Süleyman Deniz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Arslan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa Ünaldı Coral, Eğitim Fakültesi öğretim elemanları ile mezunların aileleri katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulması ile başlayan törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer “Bir toplumun kalkınması için öncelikle yetişmiş insan gücüne ihtiyaç vardır. Yetişmiş insan gücünü sağlayacak kurumlar ise okullar ve üniversitelerdir. Öğretmenin mesleki açıdan yetişmişlik düzeyi sunacağı eğitimin kalitesinin önemli belirleyicisidir. Ancak öğretmenin iyi olması, onun hem hizmet öncesinde hem de hizmet içinde kendisini geliştirecek olanaklardan yararlanmasıyla mümkündür” dedi. Vali Yardımcısı Yıldızer; öğretmenlerin farklı ortamlarda, farklı özelliklere sahip hedef kitlelere ulaşılması için bir çok beceriye sahip olması gerektiğinin altını çizdi.

“ÖĞRETMENLİK; İNSANLIK TARİHİ KADAR ESKİ”

Öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip olduğuna dikkat çeken Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa Ünaldı Coral, öğrencilere şunları söyledi: “Bir ülkenin en önemli zenginliği, nitelikli öğretmenleridir. Aydınlığa giden yolda öğrencileri iyiye, doğruya ve güzele götüren; bunun mücadelesini veren öğretmenlerdir. Sizler de bundan sonra tüm toplumun eğitim düzeyini yükseltebilecek nitelikli öğretmenler olarak çalışma hayatına atılıyorsunuz. Sizler sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkeniz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri Mersin Üniversite’nden uğurlarken, başarıların ömür boyu sizlerle olmasını diliyorum.”

Mezun öğrenciler adına konuşan fakülte birincisi Nuriye Özer ve Fakülte temsilcisi Hüsnü Erbastı da hocalarına, ailelerine ve arkadaşlarına tek tek teşekkür ederek, geride özlemle hatırlayacakları anılar bıraktıklarını ifade etti.

Grup Eğitim’in müzik dinletisine yer verilen program, fakülte birincisi Nuriye Özer, fakülte ikincisi Nermin Punar ve fakülte üçüncüsü Beril Şendoğan’a belge ve ödüllerinin takdim edilmesiyle devam etti. Ardından Eğitim Fakültesi'nin farklı programlarından mezun olan öğrencilere bölüm öğretim elemanları tarafından temsili diplomaları verildi.

Tören, mezunların hep birlikte Öğretmen Marşı'nı söylemeleri ve keplerini havaya fırlatmalarıyla son buldu.  (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA