Eczacılara ‘örgütlülük’ uyarısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Eczacılara ‘örgütlülük’ uyarısı!


 

Genç eczacıların mezuniyet törenine katılan Eczacılar Odası yöneticileri, etik değerler ve örgütlülük uyarısı yaptı!

Mersin Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 12. Dönem mezunlarını Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle uğurladı. Törene; Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Yalın, 25. Bölge Mersin Eczacı Odası Başkanı Hüseyin Şimşek, Güney Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Tarkan Bir, öğretim üyeleri, mezun olmaya hak kazanan genç eczacılar ve aileleri katıldı.

Mezunların sahnedeki yerlerini almalarının ardından saygı duruşunda bulunulduğu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu törende, 12. Dönem mezunlarından Mustafa Gündoğan ve Ali Çağlı’nın  müzik dinletisine yer verildi.

Eczacılığın, insanlık tarihi boyunca varlığını ve işlevini koruyan, toplumların yaşamlarındaki önemini hiç yitirmeyen mesleklerden biri olduğunu kaydeden Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer şunları söyledi: “Eczacılar, yüzyıllardır değişen ve gelişen bilim dünyasının sunduklarıyla toplumun ve bireylerin sağlığı için çok değerli bir misyonu devam ettirmektedirler. Eczacılık mesleği hastaların tedavisi için kullanılan ilacın keşfedilmesinden itibaren tüm aşamaların yönetilmesi sürecidir. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki, üniversite eğitiminin temel amacı bir meslek edindirmenin yanında öğrencinin bir bütün olarak yetkinleşmesini sağlamaktır”. Konuşmasında gençlere seslenen Vali Yardımcısı Yıldızer “Sistematik ve planlı çalışabilen; kişiliğine, bilgi ve becerisine güvenen gençler olacağınıza inanıyor, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Eczacıların toplum sağlığı için, gelişen bilim dünyasının birikimini kullanarak değerli bir misyon üstlendiklerine dikkat çeken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya genç eczacılara şu sözlerle hitap etti: “Mezun olduğunuz bu günde, sizin için pek çok  şey yeni başlıyor. Siz eczacılar, sağlık sisteminin önemli bir parçasını oluşturuyorsunuz. Çalışma alanınızı geniş tutmanızı ve rolünüzü kimseye devretmemenizi tavsiye ederim. En iyi fakültelerden birinden mezun oldunuz. Etik değerlere bağlı, mesleğinin gereklerini ve sorumluklarının bilincinde eczacılar olacağınıza inanarak sizlere emek veren hocalarınızı, ailelerinizi ve sizi kutluyorum”.

Bu yıl 70 öğrencinin mezun olduğunu kaydeden Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Yalın “Fakültemizin 17. yılında, öğrencilerimizi eczacı olarak mezun etmenin heyecanını, sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Fakülte olarak amacımız; ilaç üretiminden tüketimine kadar geçen her aşamada; günümüzün koşullarına göre eczacılık mesleğinin gerektirdiği her alanda, idari ve teknik olarak görev alacak, eczacılık mesleğinin onurunu koruyan ve yücelten, hasta odaklı eczacılar yetiştirmek ve mezuniyetinden sonra da yaşam boyu eğitim ile eczacıların bilgi ve becerilerini geliştirmektir” dedi. Dekan Prof. Dr. Yalın “Siz genç eczacıların mesleğinizi sürdürürken, insan sevgisini rehber almanızı dilerim” diyerek genç eczacılara başarılar diledi.

“ETİK DEĞERLERE BAĞLI AYDIN BİREYLERİN YETİŞTİRİLMESİNİN ÖNEMLİ”

25. Bölge Mersin Eczacı Odası Başkanı Hüseyin Şimşek konuşmasında, eczacılık mesleğinin sağlık hizmetleri içerisinde tarihi ve birikimiyle en köklü alanlardan biri olduğunu kaydederek genç eczacılara mesleklerinde başarılar diledi. Başkan Şimşek ayrıca toplumdaki olumsuzlukların önüne geçmek için; mesleki bilgisinin yanı sıra etik değerlere bağlı aydın bireylerin yetiştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Güney Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Tarkan Bir de mesleki örgütlenmenin önemine dikkat çekerek yaptığı konuşmasında “Zaman geçtikçe eczacılık mesleği de değişiyor. ‘Zincir eczane’ adı verilen durumla mücadele etmenin yolu yine mesleki örgütlenmeden geçiyor. Biz meslek örgütü olarak, eczacı adaylarımızın eğitim süreçlerinden itibaren onlarla temas kurma gayreti gösteriyoruz. Siz genç eczacılara da mesleğinize ve meslek örgütünüze önem vermenizi öneririm” ifadelerine yer verdi.

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan Eczacılık Fakültesi birincisi Ecz. Emine Aygün ise “Değerli eczacı arkadaşlarımı temsilen bu konuşmayı yapmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Artık bizler birer eczacıyız. Bundan sonra giyeceğimiz beyaz önlük, laboratuvar dersinde giydiğimizden daha farklı hissettirecek. Mesleğini en iyi şekilde yapacağına inandığım arkadaşlarımın bazıları hastanede, bazıları endüstride, bazıları serbest çalışacak. Biliyorum ki hepimizin kalbi; vatanını, milletini, ülkesini seven, etik değerlere bağlı eczacılar olmak amacıyla atacak” diyerek kendilerine emek verenlere tek tek teşekkür etti.

Dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesiyle devam eden törende; Eczacılık Fakültesi birincisi Ecz. Emine Aygün’e Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer tarafından, fakülte ikincisi Ecz. Burcu Hamitoğlu’na Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya tarafından, fakülte üçüncüleri Ecz. Ayşenur Çevik, Ecz. Azra Nur Karakuş ve Ecz. Bilal Çolu’ya Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Yalın tarafından belge ve ödülleri takdim edildi.

Mezun olmaya hak kazanan öğrencilere temsili diplomalarının verilmesinin ardından fakülte birincisi Ecz. Emine Aygün, yaş kütüğüne dönem plakasını çaktı. Genç eczacıların ‘Eczacılık Yemini’ etmesiyle devam eden tören, mezun öğrencilerin temsili diplomalarını almaları ve 10. Yıl Marşı eşliğinde keplerini havaya atmalarıyla son buldu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA