CHP-MHP TOKİ’ye karşı birleşti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP-MHP TOKİ’ye karşı birleşti


 

Belediye Meclisi’nde, TOKİ’ye karşı destek isteyen CHP’li Tarhan’a, MHP’li Başkan Kocamaz’dan destek geldi.

Haber Merkezi

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı Meclis toplantısında, TOKİ’nin, Tece sahilinde denize sıfır 70 dönümlük hazine arazisi üzerine konut yapılmasına yönelik projesine karşı destek istedi. TOKİ’nin söz konusu projesine karşı olduklarını ve kamuoyu ve basınla konuyu geçen hafta paylaştıklarını kaydeden Tarhan, Burhanettin Kocamaz ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de bu konuda destek istedi.

KOCAMAZ: “TOKİ’DEKİ YETKİ HİÇBİRİMİZDE YOK”

Tarhan’ın bu çağrısına; “Emrivakiye biz de karşıyız. Ancak yasayla TOKİ’ye verilen yetki hiçbirimizde yok” diyerek yanıt veren Kocamaz, “Bu yasaya, TOKİ’nin elindeki yetkilere topyekün Türkiye’nin karşı çıkmazı lazım. TOKİ amacının dışına çıkmış bir halde. Bu yasaya göre, TOKİ isterse şehrin merkezine isteğini yapabilir. TOKİ’yi sadece kentsel dönüşüm olarak değerlendirmek gerekir. Deniz kenarında binalar yapılıp üst gelir düzeyindeki insanlara satılmasına kökünden karşıyım. Bölgenin, coğrafyanın koşulları dikkate alınmadan konutlar yapıyor TOKİ. Bir bölgeden çıktığınızda hangi yapıların TOKİ’ye ait olduğunu anlayabiliyorsunuz çünkü binaları çok monoton. Zaten vatandaş, TOKİ’den ev almak yerine, çok daha düşük fiyattan müteahhitlerden alabiliyor. Ben de buna karşıyım. Gerekirse Meclis kararı alıp yetkililere ulaştırabiliriz” sözleriyle Mezitli Belediye Başkanı Tarhan’a destek verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA