Tehditlere, saldırılara rağmen YÜRÜDÜLER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tehditlere, saldırılara rağmen YÜRÜDÜLER!


 

Geçtiğimiz hafta sosyal medyada linç kampanyası başlatılan Mersin Onur Haftası etkinlikleri, radikal grupların saldırılarına rağmen düzenlenen onur yürüyüşü ve Gökkuşağı Sahil turu ile final yaptı.

Haber Merkezi

Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği öncülüğünde kurulan Onur Haftası Komisyonu tarafından bu yıl mozaik teması ile düzenlenen Mersin Onur Haftası, radikal grupların saldırılarına rağmen Atatürk Parkı’nda düzenlenen Onur yürüyüşü ve Gökkuşağı sahil turu ile sona erdi. 3. Mersin Onur Yürüyüşü Atatürk Parkı’nda başladı. Burada toplanan LGBTİ Bireylerine bazı siyasi ve sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarda destek verdi.  Sık sık Homofobi, bifobi ve transfobi karşıtı “Genel ahlak kimin ahlakı”, “Dünya yerinden oynar, ibneler özgür olsa”, “Nerdesin aşkım? Burdayım aşkım” ve “Nefrete inat yaşasın hayat” sloganları ile yürüyen onur korteji Mersin Balıkçı barınağına yürüdü. #OnurumaDokunamazsın pankartının açıldığı Yürüyüş sırasında korteje saldırmak isteyen radikal gruplara emniyet güçleri engel oldu. Mersin Onur Yürüyüşüne saldırı yapmak için sosyal medya hesapları üzerinden organize oldukları öğrenilen 4 şahıs gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Saldırılara rağmen yürüyüşe devam eden onur korteji, daha sonra Gökkuşağı isminin verildiği tekneye geçti. Tekneye Gökkuşağı bayrakları ve yürüyüş pankartları asıldı.

“TOPLUMSAL HASSASİYET” DENİLEREK NEFRET KÜLTÜRÜ MEŞRULAŞTIRILMAYA ÇALIŞILDI”

Mersin Onur Haftası Komisyonu adına basın açıklamasını Mersin 7 Renk LGBTİ Dayanışma Derneği’nden Gizem Derin okudu. 3. Mersin Onur Haftası’nın bu yıl Mozaik teması ile düzenlediklerini belirterek sözlerine başlayan Gizem Derin, “Bu temayı, bulunduğumuz kentin çok dilliliğine, çok kültürlüğüne bunların içinden süzülüp gelen direnişin farklılıklarına yol açmak, birlikte yol yürümek için seçtik. Normalin arandığı, tekliğin dayatıldığı, olması gerekene uymayan her kadın ve erkek için inkarın, ayrımcılığın ve şiddetin hedefi haline geldiğini bildiğimizden veya yalnız olmadığımızı vurgulamak için seçtik. Yaşamlarımızı başkalarının belirlediği normların değil, kendi arzularımızın peşinde kuracağız! 2 yıl üst üste düzenlenen ve kamu düzeni adına hiçbir sorun yaşanmayan Onur Yürüyüşü bu yıl OHAL ve gerici grupların bizi hedef alan nefret söylemleri gerekçe gösterilerek yasaklanmıştır. Gerici, yandaş medya aracılığıyla örgütlenen nefret kampanyası ile onur haftası hedef haline getirilmiş, “toplumsal hassasiyet” denilerek nefret kültürü meşrulaştırılmaya çalışılmıştır” dedi.

“AŞKLA VAR OLDUK, NEFRETİNİZLE YOK OLMAYACAĞIZ”

Homofobi, bifobi ve transfobiye karşı mücadelelerini kararlılıkla devam edeceklerini belirten Gizem Derin, “Kentlerde, sokaklarda, mahallelerde, köylerde, yaşamın olduğu her yerde varız. Yok saymanız, dışlamanız, şiddet uygulamanız sizin ayıbınız! Toplumsal barış ve huzuru tehdit edenler, ayrımcılık ve nefreti yaygınlaştıranlardır. Zulüm gören, yaşam hakkı elinden alınan, kentten sürülmek istenen LGBTİ+’ların kendilerini ifade edebildikleri Mersin Onur Haftası etkinliğinin güvenliğini sağlamak sizin sorumluluğunuzdur. Onur Haftası’na ve LGBTİ+’lara yönelik tehdit ve saldırı çağrıları, insan haklarının temel ilkelerini çiğneyerek ifade ve örgütlenme özgürlüğümüzü ihlal ediyor. Gerçekleştirilen hakaretlerle açıkça nefret ve ayrımcılık suçu işlenmektedir. Bu tehditler karşısında yetkililere düşen biz LGBTİ+ bireyler için adaleti ve güvenliği sağlamaktır. Aşkla var olduk, nefretinizle yok olmayacağız!

Bu toplumun birer parçası, mozaiği olarak biz LGBTİ+’lar, yaşama, barınma, eğitim, sağlık ve ulaşım haklarımızı, siyasal ve sosyal haklarımızı alana kadar; eşit, özgür, demokratik bir dünya için mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA